Espargaro hämmensi Suzukilla MotoGP-luokan kärkipakkaa

Vauhti nousi tuntuvasti iltapäivän harjoitusjaksolla, kun vielä aamulla todella likainen rata oli ajettu kolmen luokan voimin puhtaammaksi.

Espargaro kiersi 4,8 kilometrin mittaisen Termas de Rio Hondo-radan ajassa 1.38,776, johon muilla ei ollut mitään jakoa.

Viimeisellä vedollaan toiseksi noussut Ducatin Andrea Iannone joutui tunnustamaan Espargaron 0,535 sekunnilla nopeammakseen.

– Tosi hyvä päivä kaiken kaikkiaan. Varsinkin iltapäivällä minulla oli erittäin hyvä fiilis pyörään ja ajamiseen, kun pito radalla parani. Ja kärjessähän on aina mukava olla, myhäili Espargaro.

Austinin vakuuttava voitto vyöllään Argentiinaan saapunut Marc Marquez oli Hondallaan kolmas 25 tuhannesosaa Iannonen takana.

– Olen ihan tyytyväinen tähän päivään, vaikka rata ei ollutkaan parhaassa mahdollisessa kunnossa. Avainasia tänä viikonvaihteena on löytää ymmärrys radan muuttuvaan pitoon ja omaksua sen tuomat säätömuutokset. Olemme silti jo nyt varsin hyvällä tasolla, vahvisti Marquez.

Kärkikuusikosta paikkansa lunastivat myös Hondan LCR-tiimin Cal Crutchlow, Iannonen tallikaveri Andrea Dovizioso ja Yamahan Jorge Lorenzo. Tasaisen trion erot Espargaroon olivat 0,627, 0,658 ja 0,687 sekuntia.

Lorenzon tallikaveri ja sarjaa johtava Valentino Rossi ajoi yhdeksänneksi, joskin jo 1,171 sekuntia kärjestä jääneenä.

Lorenzon ja Rossin väliin kiilasivat Yamahan Tech 3-tiimin Pol Espargaro ja Marc VDS-tiimin Hondalla etenevä Scott Redding.

– Olosuhteet radalla paranivat tuntuvasti toisessa harjoituksessa ja kierrosajat nousivat jo nyt varsin kilpailukykyisiksi. Se tärkein juttu on renkaat. Meidän on nyt pystyttävä tekemään onnistunut ratkaisu niin etu- kuin takarenkaankin osalta. Vaikka sijoitus ei olekaan fantastininen, niin tuntuma pyörään ei ole lainkaan huono, vinkkasi Rossi luottavaisena lauantain suuntaan.

Ajo 14:s Moto3:ssa

Aleix Espargaron perustamassa RBA Racing-tiimissä kisaava Niklas Ajo ajoi puolestaan 14. kovimman kierrosajan Moto3-luokan harjoituksissa. Myös pienimmän luokan parhaat ajat taottiin iltapäivän jaksolla.

Ajo viimeisteli KTM:n tehdaspyörällään ajan 1.50,436 viimeisellä, eli 18. kierroksellaan. Sillä jäätiin pohjista 1,282 sekuntia.

Kärkipaikan – jälleen kerran – nappasi haltuunsa sarjaa johtava Honda-kuljettaja Danny Kent lukemin 1.49,154, jolla hän alitti Argentiinan GP:n viime vuoden paalupaikka-ajan.

Seuraaville sijoille täsmälleen samoilla kierrosajoilla päätyivät perjantain yllätysmiehet, Hondaa kuskaava Livio Loi ja Red Bull KTM Ajo-tiimin Karel Hanika. Jo vuosi sitten Argentiinassa neljännellä sijalla säväyttäneen Loin ja Hanikan eroksi Kentiin kirjattiin 0,411 sekuntia.

Hanikan tiimikavereista Miguel Oliveira oli viides ja Brad Binder 12:s.

Uusin numero