Eemeli Lahti luo uraa Britannian Supersport -sarjassa

Lahtelaisella oli hyvä meno päällä lauantaisessa sprintti-kisassa, jossa mies kipusi 14 lähtöruudusta ruutulipulle viidenneksi. Hyvä nousu takarivistä kärkiviisikkoon paransi Lahden asemia, ja sunnuntain pitkään kisaan kaveri starttasi lähtöruudusta viisi. Syöttö ei sunnuntaina kuitenkaan ollut lauantain veroinen ja Lahti oli vaisun esityksen jälkeen viides. Supersporttien molemmat kisat Catwell Parkissa voitti Yamahan R kuutosta käskevä Keith Farmer, joka kukisti suomalaisen sprintissä 11,314 sekunnilla ja pidemmässä Feature-startissa 10,838 sekunnilla.

Joka tapauksessa Lahti on lyönyt itsensä läpi moottoripyörähullujen brittifanien tietoisuuteen. Vaikkei mies ole ajanut kuin muutaman osakilpailun, majailee hän sarjan yhteispisteissä kahdentenatoista. Kun kaikki natsaa kohdilleen, voidaan BSB-sarjassakin kuulla Maamme-laulu. Supersportin sarjaa, nimeltään Dickies Supersport, johtaa Farmer kahdeksan ajetun osakilpailun ylivoimaisesti 285 pisteellään.

Maisemallisesti yhdellä maailman kauneimmista radoista ajettu BSB-sarjan osakilpailu veti sunnuntaina tuvan täyteen. Lipun myytiin loppuun ja niitä oli 60 000. Kaivakaapa esille toinen kansallinen RR-sarja, joka on yhtä suosittu kuin BSB-sarja? Täydet katsomot takaavat tungosta myös starttiviivalle. BSB-sarjan osakilpailuissa ajetaan myös Superstock 600 ja Superstock 1000-luokkien kisat, Moto kolmoset, KTM RC-cup ja sivuvaunut.

BSB-sarjan nimikkokisan Superbike-luokan ensimmäisen kisastartin voitti taskuraketiksi kutsuttu toisen polven kisaaja Leon Haslam. Syy miksi kymmenet tuhannet katsojat miehittävät brittikatsomot löytynee myös tästä kisasta, sillä avauksen kakkonen Jake Dixon, kolmonen Shane Byrne ja nelonen Peter Hickman työllistivät ruutulippumiehen 0,6 sekunnin sisään. Ja ettei homma kävisi mielenkiinnottomaksi, niin koko avausstartin kärkikolmikko keskeytti toisessa startissa ja voittoon ajoi James Ellison ennen Lee Jacksonia ja Hickmania. Brittiyleisöä hellitään jatkossakin, sillä mitään ei ole vielä ratkaistu sarjan voittoa ajatellen. Ducati-pilotti Byrne johtaa 219 pisteellä, Kawasakin Haslam on toisena 209 pinnallaan ja BMW:n Hickman kolmantena 193 pisteellä.

BSB täyttää seuraavaksi katsomot kolmen viikon kuluttua. HRP-Suzuki on tuolloinkin paikalla ja Eemeli Lahti hakee sieltä himoittua avausvoittoa. 12 osakilpailua käsittävä sarja purkitetaan tämän kauden osalta lokakuun puolivälissä kolme-eräisellä finaalilla Brands Hatchin radalla.