Eeki Kuparisen mietteitä Barcelonasta

Viikonvaihteessa Barcelonan radalla ajettiin ratamoottoripyöräilyn Suberbike-luokan Espanjan mestaruussarjan toinen osakilpailu.

Uusi rataprofiili ja uusi asfaltti olivat pääosissa Barcelonan radalla ajetussa toisessa Espanjan sarjan osakilpailussa. Osa Superbike-luokan kuljettajista oli päässyt testaamaan uutta asfalttia jo edellisenä viikonloppuna, mutta uusi pinta piti itsensä puheenaiheena koko viikonlopun.

Motomarket Racingin Eeki Kuparisen pyörään saatiin täysin uusi alusta ja tiimi lähti näin ollen puhtaalta pöydältä kilpailuun.

Vapaat harjoitukset antoivat jo merkkejä, että tiimi oli oikealla tiellä. Barcelona on yksi haastavimmista radoista monimuotoisuutensa takia. Alusta alkaen Kuparinen oli yli sekunnin lähempänä kärkeä koko harjoitusten ajan kuin aiemmin, joten uudet muutokset olivat onnistuneita. Sunnuntaiaamuna warm upissa Kuparinen teki oman ennätyksensä, kun hän oli aika-ajoaikaansa nopeampi. Tiimillä oli visainen tehtävä päättää kilpailuun lopulliset säädöt ja takarengas, mikä aiheutti eniten päänvaivaa. Päätös tehtiin kolmesta vaihtoehdosta, ja tulos osoittautui otetusta riskistä huolimatta onnistukeeksi.

– Koskakohan tämä homma opitaan, aina tulee uutta, uutta ja uutta, Kuparinen toteaa.

– Barcelona on aina ollut yksi mieliradoistani ja täällä on hienoa tehdä tätä hommaa. Nyt oli renkaat ehkä suurin ongelma, mutta niiden taakse ei mennä, kyllä ajamattomuus verrattuna muihin on pahin juttu. Jos täällä haluaa menestyä, pitää pyörän päällä saada olla paljon enemmän.

Tänä vuonna Stock-sarja on kova, sillä uusia kuskeja tulee koko ajan lisää. Barcelonassa oli kaikkiaan lähes 40 kuskia viivalla.

– Olen tyytyväinen 12. sijaan Stock-luokassa, mutta parempaan haluan ja Navarraan on uusia ideoita. Lopussa taistelu Silvan kanssa oli parasta. Voitto hänestä kariutui 1,5 sekunnin aikarangaistukseen, joka tuli jo aikaisemmin kisassa valkoisen viivan ylityksestä yhdessä mutkassa, mutta kokonaisuutena tämä oli yksi parhaimpia kisojani, Kuparinen päättää.

Seuraava kisaviikonloppu Kuparisella on edessä juhannuksena Navarran radalla, Pohjois-Espanjassa.

 

Uusin numero