Ducati Panigale V4R otti huippuharvinaisen ”tupladebyyttivoiton” Australiassa

Alvaro Bautista #19, Ducati Panigale V4R
Alvaro Bautista kirjoitti oman ja Ducatin nimen historiankirjoihin ottamalla erittäin harvinaisen voiton Australiassa Phillip Islandin radalla ajetussa World Superbiken MM-sarjan avausosakilpailussa.

Ducati Panigale V4R osallistui Australiassa lauantaina ensimmäiseen MM-osakilpailuunsa ja sillä ajettiin heti ylivoimaiseen voittoon. Edellisen kerran upouudella pyörämallilla on ajettu heti avausosakilpailussa voittoon vuonna 2007. Ja aivan kun tässä ei olisi vielä tarpeeksi, niin myös voitto-Ducatia ajaneelle Bautistalle kyseessä oli avauskilpailu koko Superbike-sarjassa. Toki 34-vuotiaalla Bautistalla on takanaan menestyksekäs ura MotoGP-sarjassa ja esimerkiksi maailmanmestaruus GP125-luokasta, mutta Superbiken MM-osakilpailuun hän osallistui nyt ensimmäistä kertaa.

Bautista voitto ei ollut edes kovin tiukalla, sillä kolmosruudusta kisaan startannut espanjalainen otti kilpailun hallintaansa jo ensimmäisellä kierroksella, kasvatti johtoaan tasaisesti ja ylitti maaliviivan lähes 15 sekuntia ennen kakkoseksi ajanutta Kawasakin Jonathan Reaa. Bautistan tallikaveri Chaz Daviesin yhteistyö uuden Ducatin kanssa etsii yhä uomiaan ja Davies sijoittui kisassa vasta kymmenenneksi. Jopa Ducatin satelliittitallin Michael Ruben Rinaldi ylitti maaliviivan ennen tehdaskuski Daviesia. Yamahan panos oli tasaisen vahva, sillä sijoille 3-5 ajettiin Yamahalla järjestyksessä Marco Melandri, Alex Lowes ja Michael van der Mark. Kärkipään tiukin taisto nähtiinkin kolmossijasta, jonka Melandri vei 0,05 sekunnin erolla Alex Lowesiin. Paras BMW oli sijalle seitsemän ajanut Tom Sykes.

Superbike, kauden 1. MM-osakilpailu, Phillip Island, Australia
1. Alvaro Bautista, Ducati
2. Jonathan Rea, Kawasaki, +14,983
3. Marco Melandri, Yamaha, +16,934
4. Alex Lowes, Yamaha, +16,984
5. Michael van der Mark, Yamaha, +19,179
6. Toprak Razgatlioglu, Kawasaki, +21,203
7. Tom Sykes, BMW, +21,488
8. Sandro Cortese, Yamaha, +23,018
9. Michael Ruben Rinaldi, Ducati, +25,580
10. Chaz Davies, Ducati, +27,124

Uusin numero