Cairoli nousi 50. GP-voitollaan Robertin, Smetsin ja Evertsin kerhoon

Cairoli voitti Loketissa molemmat erät kirjauttaen tililleen historiallisen 50. GP-voittonsa.

Robert saavutti aikoinaan ensimmäisenä 50 GP-voittoa, jonka jälkeen kovan rajapyykin rikkoivat Smets ja kohinalla tässäkin mielessä omille teilleen karauttanut lajin kaikkien aikojen menestyneinen urheilija Stefan Everts.

Nykyään Cairolin ja kumppaneiden tiimipäällikkönä KTM:llä toimivalla Evertsillä on koossa kymmenen maailmanmestaruutta ja peräti 101 GP-voittoa. Robertin vastaavat lukemat ovat 6/50 ja Smetsin 5/57.

Motocrossin suomalaisista maailmanmestareista Heikki Mikkola (4) ajoi urallaan 32 ja Pekka Vehkonen (1) 17 GP-voittoa.

Cairolilla paljon aikaa
komistaa tilastojaan

– Olen erittäin iloinen tästä GP-voitosta. Se oli urani 50:s ja erityinen, kuittasi Cairoli kylmän viileästi Loketissa.

Viisinkertaisella maailmanmestarilla Cairolilla on ikänsä puolesta vielä runsaasti aikaa komistaa tilastojaan, sillä hän täyttää reilun kuukauden kuluttua vasta 27 vuotta.

Cairoli ajoi GP-debyyttinsä vuonna 2002 Belgiassa. Kaksi kautta myöhemmin hän juhli Walesissa ensimmäistä GP-voittoaan kilpaillessaan MX2-luokassa. Hänen 50:stä GP-voitostaan 24 on irronnut MX2- ja viimeisimmät 26 MX1-luokasta.

Cairoli ajoi MX2-luokan maailmanmestariksi kausina 2005 ja -07. MX1-luokan mestaruuksissa hänellä on allaan kolmen kiiltävän putki kausilta 2009-11.

Jatkoa saattaa olla hyvinkin luvassa, sillä Cairoli johtaa sarjaa 30 pisteellä belgialaiseen Clement Desalleen nähden, kun kaudesta on ajamatta neljä MM-osakilpailua.

Niistä seuraava odottaa vuoroaan Britannian GP:n merkeissä 19. elokuuta Matterley Basinissa, jossa polvileikkauksesta toipuva Harri Kullas jatkaa neuvotteluja ensi kauden MX2-kuvioistaan.

Uusin numero