Britannian GP palaa Doningtoniin ennen siirtymistä Walesiin

MotoGP-sarjaa hallinnoiva Dorna ja Circuit Of Wales solmivat kolme viikkoa sitten mittavan sopimuksen Britannian GP:n isännöinnin osalta. Perussopimus kattaa viisi vuotta ja optio edelleen yhtä pitkän jakson.

Vaiheessa oleva Walesin radan osalta on tosin ollut käytännössä jo pitempään selvillä, että sopimusjakson ensimmäisen vuoden GP:tä ei siellä vielä pystytä järjestämään. Näin ollen ensi kauden vaihtoehtoina olivat Silverstone ja Donington Park, joista siis jälkimmäinen veti pitemmän korren.

– Kaikkien ja erityisesti fanien intresseissä oli tehdä päätös ensi vuodesta mahdollisimman nopeasti ja Donington Park on paikka, joka jakaa visiomme MotoGP:n suosion kasvattamisesta Britanniassa, muotoilee Walesin ratayhtiötä edustava Chris Herring.

Doningtonissa kamppailtiin MM-pisteistä yhtäjakoisesti vuodet 1987-2009 ennen siirtymistä Silverstoneen.

– Circuit of Wales on toiminut erittäin nopeasti turvatakseen parhaan ratkaisun brittifaneille. Uskon, että Donington Parkissa järjestyy fantastinen kisa vuonna 2015, toteaa Dornan toimistusjohtaja Carmelo Ezpeleta.

Donington Parkissa on juhlittu myös suomalaista MM-osaakilpailuvoittajaa. Mika Kallio soitatti Doningtonissa Maamme-laulua vuonna 2008 silloisessa 250-kuutioisten luokassa kilpaillessaan.
 

Uusin numero