​Kuinka vakavasti Valentino Rossi oikeasti loukkaantui?

Eri tiedotusvälineiden mukaan Rossi olisi murtanut kylkiluitaan, saanut iskuja sisäelimiinsä, loukannut olkapäänsä ja saanut jopa iskun päähänsä.

Motomatters.com-sivuston mukaan asiassa on Yamahan kannalta iso ongelma; heidän on pystyttävä tiedottamaan juuri oikeita asioita hillitäkseen huhuja, mutta toimittava samalla erittäin varovaisesti jättääkseen auki kaikki mahdolliset vaihtoehdot. Sivusto epäilee Rossin loukkantuneen vakavammin, mitä on annettu ymmärtää.

Vaikka informaatiostrategia onkin ollut huolella suunniteltu, sivuston mukaan rivien välistä voi lukea, ettei kaikkea ole kerrottu julkisuuteen. Yamaha on tiedotteissaan pyrkinyt olemaan rehellinen, mutta silti kysymyksiä on jäänyt ilmaan.

Tuoreimmassa tiedotteessa Yamaha kertoo, että pahoja vammoja ylävartalossa ei ole. Lääkärien mukaan myöskään maksaan ja munuaisiin kohdistuneet iskut eivät ole pahoja, eikä murtumia ole.
Ruusuisesta kuvasta huolimatta Valentino Rossin tilanteesta ei ole mitään varmuutta. Yhdessäkään tiedotteessa ei ole puhuttu viikonlopun Mugellon GP-kilpailusta sanaakaan, mikä on omituista. Yleensä tiedotteissa arvioidaan, pystyykö kuljettaja ajamaan ja kerrotaan, mikä hänen tilanteensa kilpailun suhteen on. Nyt niin ei ole tehty. Omituista oli sekin, että Yamaha perui Rossin osallistumisen kilpailun viralliseen lehdistötilaisuuteen torstaina, sen sijaan Rossi piti itse hyvin lyhyen lehdistötilaisuuden.

Hän kertoi, ettei mikään ole murtunut ja, että hän ainakin yrittää ajaa harjoituksissa tänään ja osallistua kilpailuun, jos suinkin pystyy. Samalla Rossi kuitenkin kertoi, että kipuja on edelleen.

Sivuston mukaan kaikki merkit viittaavat siihen, että Rossin loukkaantuminen oli paljon pahempi, mitä on annettu ymmärtää. Joka tapauksessa hänen pitää läpäistä MotoGP:n lääkärintarkastus saadakseen osallistua sunnuntain kilpailuun.

Uusin numero