Yllätyksellistä liukkautta ajokauden alussa? Ilmoita heti havainnoista!

Ajokauden alkaessa asfaltti tuntuu usein liukkaalta sen ollessa vielä kylmä ja pölyinen. Äkillinen liukkaus saattaa johtua myös katupölyn sidontaan käytetystä kalsiumkloridista, mikä on ennalta-arvaamattomuuden takia vieläkin vaarallisempaa.

Oikein käytettynä kalsiumkloridi sitoo katupölyä ja parantaa siten motoristienkin ajomukavuutta ajokauden alussa. Jos kalsiumkloridia käytetään liian vahvana liuoksena, on tuloksena erittäin liukas asfaltin pinta, mikä on hengenvaarallista ja täysin ennalta-arvaamatonta motoristeille. Parina viime kautena tästä syystä aiheutuneita onnettomuuksia on raportoitu valitettavan useita.

Tälle viikolle on luvattu lämpeneviä aurinkoisia päiviä, mikä tarkoittaa monen motoristin avaavan ajokautensa lähes puolen vuoden tauon jälkeen. Mikäli havaitset ajaessasi tällaista edellä mainittua outoa liukkautta, raportoi siitä heti tienpitäjälle vaikka itse olisitkin välttänyt onnettomuuden. Seuraava motoristi ei välttämättä ole yhtä onnekas. Ilmoita näistä havainnoista myös Biken toimitukseen (janne@bike.fi tai petri@bike.fi), niin voimme uutisoinnilla varoittaa motoristeja mahdollisimman nopeasti.

Alla linkkeinä pari aiheeseen liittyvää uutista:

Lue tämäkin parin vuoden takainen juttu samasta aiheesta:

Uusin numero