”Yli 300 kilometrin tuntinopeudessa riskeeraat aina henkesi” – Uccio perää Lorenzolta kunnioitusta Rossia kohtaan radalla

Rossi ja Lorenzo räksyttävät ja saavat räksyttää jatkossakin toisilleen radan ulkopuolella, mutta M1-pyörien puikoissa tunteet on pidettävä tiukasti kurissa ja jäitä isolla kauhalla kypärissä.

Jo monet vuodet Rossia tämän oikeana kätenä maailmalla tiivisti seurannut lapsuudenystävä Alessio ”Uccio” Salucci pyytää Lorenzolta vain yhtä, mutta sitäkin tärkeämpää asiaa, eli kunnioitusta radalla.

Uccio viittaa tällä Qatarissa ajetun MM-avausviikonlopun aika-ajon ja viimeisen vapaan harjoituksen jo turhankin kuumiin tunnelmiin.

– Se ehdottomasti tärkein asia on nimenomaan keskinäinen kunnioitus radalla, sillä riskeeraat aina henkesi yli 300 kilometrin tuntinopeuksissa, muotoilee Uccio.

– Millään muulla ei ole väliä. On täysin toissijaista, jos kuljettajat eivät mene yhdessä syömään tai vastaavaa. Heidän välillään tulee aina vallitsemaan peruuttamaton etäisyys toisistaan.

Rossi ja Lorenzo erotettiin takavuosina väliseinällä Yamahan tehdastiimin varikkoboxissa. Seinä poistettiin, mutta se on näkymättömänäkin edelleen käsin kosketeltavissa.

– Uskon, että seinä tulee säilymään aina heidän välillään, sanoo Uccio.

https://www.youtube.com/watch?v=vYUg12HXteg
 

Uusin numero