Yamaha Nikenille näkyvä rooli Italian ja Ranskan ympäriajoihin


Yamaha Niken nähdään seuraavan kolmen vuoden ajan Tour de France, Giro d’Italia ja La Vuelta -polkupyöräkilpailuissa sekä toimitsijoiden että joukkueiden huoltohenkilöstön kulkuvälineenä.

Yhteisnimeltään Grand Tour -polkupyöräkilpailujen järjestelyistä vastaavat A.S.O.- ja RCS Sports -organisaatiot ja Yamaha ovat tehneet kolmen vuoden yhteistyösopimuksen. Sopimuksen mukaan kolmipyöräinen Yamaha Niken nähdään sekä kilpailujen virallisena johtopyöränä että kilpailujen toimitsijoiden ja joukkueiden huoltohenkilöstön kulkuvälineenä. Sopimus on voimassa vuoden 2021 loppuun asti.

Italian ja Ranskan ympäriajot sekä Espanjassa ajettava La Vuelta ajetaan osin todella mutkaisilla ja korkeuseroiltaan jyrkillä vuoristotieosuuksilla. LMW-ohjausrakenteen (Leaning Multi-Wheel) ansiosta Yamahan kolmipyöräinen Niken soveltuu hyvin näihin vaativiin olosuhteisiin.

Koska Niken vastaa ajettavuudeltaan tavallista moottoripyörää, on perinteisesti moottoripyörillä liikkuvan kilpailujohdon ja virkailijoiden sekä joukkueiden huoltojen helppo siirtyä käyttämään Nikeniä kilpailujen yhteydessä. Onnettomuustilanteissa on tärkeää saada ensiapu nopeasti paikalle ja toiseksi kilpailijoiden juoma- ja ravintohuollon sekä rengashuollon on toimittava viiveettä. Näihinkin vaatimuksiin osapuolet ilmoittavat Nikenin tarjoavan oivallisen ratkaisun.

Kolmen Grand Tour -kilpailun yhteenlaskettu ajomatka on yli 10 000 kilometriä.

Uusin numero