Yamaha luottavaisena uuteen moottoripyöräkauteen

Näyttelyssä eniten mielenkiintoa tulee herättämään NIKEN, joka on ensimmäinen kallistamalla kääntyvä 3-pyöräinen moottoripyörä. Pyörä lanseerattiin Milanon Eicma-messuilla marraskuussa 2017 ja on nyt ensi kertaa Suomessa esillä.  NIKEN mullistaa ajoelämyksen, se on jotain ennen kokematonta.  Sen ajotekniikka ja hallittavuus ovat samanlaiset kuin sporttipyörässä ja rengaspito sekä ajotuntuma ovat erinomaisella tasolla. 

Etukäteen mielenkiintoa on jo kohdistunut myös täysin uusittuun Tracer 900 ja Tracer 900GT-malleihin, jotka ovat vankan aseman saavuttaneen 900cc-kokoluokan Sport Touring -luokan matkapyöriä. Uudistuneet mallit ovat laadukkaampia ja käyttömukavampia mm. ergonomiamuutoksilla, geometrialla ja iskunvaimentimien uusilla asetuksilla.

Tracer 900 ja Tracer 900GT: n osalta odotamme hyvää myyntimenestystä sekä näyttelyssä, että kauden aikana.  Molemmat mallit ovat erittäin monipuolisia käyttötarkoitukseltaan, hinnoittelultaan maltillisia ja näin laajemman kuluttajaryhmän saavutettavissa kertoo tuotepäällikkö Jarmo Heljo Yamaha Motor Europe N.V., Suomen sivuliikkeestä.

Moottoripyöräala elää murrosvaiheessa, jossa haetaan keinoja täyttämään asiakkaiden yksilöllisiä, muuttuvia tarpeita. Kuluttaja hakee moottoripyöräilystä uusia elämyksiä ja nautittavuutta turvallisuutta unohtamatta. Tuotekehitystä ohjaa varsin innovatiivinen ajattelu ja sähköisten apuvälineiden lisääntyminen pyörien varustelussa.

Asiakkaiden ostokäyttäytymisessä on viime vuosina tapahtunut selkeää muutosta, uskomme kuitenkin Yamahan monipuolisen malliston, hyvän jälleenmyyjäverkoston ja Suomen talouden kohentumisen edesauttavan kauden 2018 tavoitteiden saavuttamisessa.  Arviomme mukaan Yamahan myynti säilynee edellisen vuoden tasolla ja suosituimmaksi malliksi noussee MT-09 -malli kertoo Ismo Pohjonen Yamaha Motor Europe N.V., Suomen sivuliikkeen General Manager. 
Moottoripyöräalan on löydettävä erilaisia houkuttimia innostamaan uusia käyttäjäryhmiä. Uskomme, että kaksipyöräisistä tulee ennen kaikkea liikkumista helpottavia välineitä, jolloin korostuu helppokäyttöisyys, turvallisuus ja ekologisuus. Yhä tärkeämmäksi nousee myös brändiin liittyvät vahvat arvolupaukset, joiden merkitystä kuluttajan haluun identifioitua merkkiin, ei pidä kyseenalaistaa lopullisen päätöksenteon hetkellä.
Yamahan mallisto on esillä MP´18 -messuilla osastolla 6g18.

NIKEN
Maailman ensimmäinen kallistamalla kääntyvä 3-pyöräinen moottoripyörä, jonka ulkonäkö poikkeaa radikaalisti perinteisestä moottoripyörästä. Sen ajotekniikka ja hallittavuus ovat samanlaiset kuin sporttisen kaksipyöräisen. Yamahan kehittämä kahden kallistuvan etupyörän teknologia takaa erinomaisen rengaspidon, ajotuntuman ja kaksi etupyörää takaavat stabiilin jarrutuksen. Kaksi pyörää asettaa myös vaatimuksia rungolle ja sitä varten on kehitetty uudentyyppinen alumiini-ja teräsrakenteista koostuva hybridirunko. 3-sylinterinen 847 cc:n vääntövahva moottori vie suorituskyvyn äärimmilleen.
Tracer 900 ja Tracer 900GT
Tracer 900 -mallissa on mm. uusi muotoilu, kapeampi ohjaustanko ja virtaviivaisemmat kahvasuojat sekä ajomukavuutta tuntuvasti kohentava, kätevästi yhdellä kädellä säädettävä, isompi tuulilasi. Kuljettajan ja matkustajan ajomukavuuteen on ergonomisessa suunnittelussa kiinnitetty erityishuomiota.  Tracer 900 GT on ominaisuuksiltaan erinomainen sport-touring, jonka vakiovarustukseen kuuluvat mm. vaihdeavustin, vakionopeudensäädin, kahvanlämmittimet ja sivulaukut.
MT09 SP, MT07
MT-09 SP perustuu MT-merkin huomattaville vahvuuksille ja nostaa Hyper Naked -ajokokemuksen uudelle tasolle. Uuden radikaalin MT-09 SP -mallin korkeatasoinen vakiovarustus sisältää Öhlins takaiskunvaimentimen sekä yksilöllisen värityksen ja viimeistelyn. Öhlinsin takajousitusjärjestelmä tarjoaa runsaasti säätömahdollisuuksia helppokäyttöisellä säätimellä, jolla kuljettajat voivat hienosäätää asetuksia ja ottaa kaiken irti luokkansa johtavasta käsiteltävyydestä ja hallittavuudesta. 

MT-07 sai täysin uuden runkorakenteen, joka korostaa moottoripyörän ulkoasua ja laadukkuutta. Uusi istuinmuotoilu tarjoaa paremman ajoasennon ja uudistettu jousitus mahdollistaa etu-ja takajousituksille 130 mm liikevaran. Takajousituksen paluuvaimentimen säädin mahdollistaa kuljettajalle oman ajotyylinsä mukaiset säädöt. MT-07 on kokoluokkansa yksi myydyimpiä moottoripyöriä.
Super Ténéré XTZ1200ZE Raid Edition
Yamahan Adventure -luokan uusi XTZ1200ZE Raid Edition on yksi laadukkaimmista ja kestävimmistä tämän kokoluokan malleista. Siinä on 1 199 -kuutioinen, kaksisylinterinen moottori ja 270 asteen kampiakseli. Ne takaavat vahvan väännön ja vaivattoman ajokokemuksen myös pitkillä matkoilla. XTZ1200ZE Raid Editionissa on uudet 37 l alumiiniset sivulaukut, joiden ansiosta tavaratilaa on jopa 74 l ja laukkuihin on mahdollista kiinnittää myös muita matkatavaroita.  Vaativassa maastoajossa moottoria suojaa vaurioilta kestävä pohjapanssari.
WR250F ja WR450F
Yamaha WR250F- ja WR450F-mallit ovat maailman innovatiivisimmat ja menestyksellisimmät enduropyörät. Uusissa WR250F- ja WR450F-malleissa on käytetty Yamahan uusinta käännettyä sylinterikantta, jossa on eteenpäin suunnattu imupuoli välitöntä vastetta varten ja vahva lineaarinen vääntö. Kytkimettömän sähkökäynnistimen ansiosta laitteen käynnistäminen on nopeaa ja helppoa, josta on hyötyä haastavissa olosuhteissa.

 

Uusin numero