WSBK:n johtaja: ”Brittien dominointi ei ole hyväksi tälle lajille”

Vielä 2014 esimerkiksi Ranskan Sylvain Guintoli ja Italian Marco Melandri ottivat voittoja tuon tuosta. Sen jälkeen sarjaa on hallinnut brittikolmikko Jonathan Rea, Chaz Davies, Tom Sykes. Kolmen viime kauden aikana he ovat voittaneet 70 kilpailusta keskenään peräti 65. Lisäksi viidestä muusta kilpailusta kaksi voittoa on vienyt neljäs britti Leon Haslam.

Vain Melandri on onnistunut voittamaan yhden kilpailun tällä kaudella brittien nenän edestä.

– On totta, että me haluaisimme nähdä sarjassa enemmän kansallisuuksia kärkisijoilla. Brittien dominointi johtuu heidän vahvasta kansallisesta mestaruussarjastaan. Heillä on hienot ja pitkät perinteet, Britannian Superbike -sarja tuottaa jatkuvasti hienoja lahjakkuuksia, Carrera sanoo Motorsport.comille.

– Ideaalitilanne olisi tietysti se, että jokaisessa kilpailussa juuri sen maan kuljettaja olisi taistelemassa kärkipäässä. Juuri nyt se ei ole realismia.

Carreran mukaan WSBK aikoo muuttaa teknisiä sääntöjään, että kilpailu tasoittuisi erimaalaisten kuljettajien välillä.

– Haluaisimme, että säännöt olisivat lähempänä kansallisten sarjojen sääntöjä. Se kannustaisi joka maan parhaita kuljettajia osallistumaan kotimaansa osakilpailuun esimerkiksi villeillä korteilla.

Uusin numero