Weckman kaasutteli tuplavoittoon Siilinjärven SM-motocrossissa

14-vuotias sipoolaisnuorukainen olikin omaa luokkaansa sunnuntaina ajetuissa MXC/A SM-kilpailussa ja oli nopein sekä aika-ajossa, että molemmissa kisaerissä.

– Aika-ajotaktiikka onnistui hyvin ja sain heti ensimmäisellä kierroksella ykköstilaan oikeuttavan ajan. Lopussa vielä onnistuin parantamaan aikaani ja eroa syntyi lopulta 2,5 sekuntia muuhun joukkoon. Kisaerissä startit osuivat nappiin ja pystyin keskittymään omaan ajooni heti alusta saakka. Erityisesti ensimmäinen erä oli todella hyvä sillä ajoin täysillä koko erän ja kierrosajat pysyivät muutaman sekunnin sisällä, pohtii Weckman.

Lauantaina Siilinjärvellä ajettiin myös MXJ Suomen Cup osakilpailu, johon Weckman osallistui isommalla 250-kuutioisella pyörällä. Edellisestä Kuopion osakilpailusta vauhtiaan petrannut Weckman taisteli kärjessä molemmissa erissä ja tuloksena oli lopulta eräsijat kaksi ja kolme.

– Otin molemmissa erissä startit nimiini ja varsinkin ensimmäisessä erässä oli hienoa taistelua voitosta alusta loppuun saakka. Hiukan minulla oli haasteita alamäkien isoissa röykyissä kun olen vielä sen verran pienikokoinen etten saanut painoa kunnolla taakse, mutta toisaalta ylämäkiin 250-kuutioinen Honda kirmasi todella hienosti. Kokonaisuutena viikonloppu meni loistavasti ja tästä on hyvä jatkaa ensi viikonloppuna Englannissa ajettavaan EMX150 Euroopan mestaruus osakilpailuun. Matterley Basinin rata on yksi lempiradoistani ja odotan jo innolla kilpailua, kertoo Weckman.

Weckman johtaa MXC/A SM-sarjaa täysillä pisteillä ja on MXJ-Suomen Cupissa kolmantena. Seuraava SM-osakilpailu ajetaan Orimattilassa heinäkuun 2.-3. päivä.

Team Manninen Bros Hondan yhteistyökumppanit kaudella 2016 ovat Brandt Oy, Arai kypärät, moottoripyörätarvikkeiden ja varaosien maahantuoja Duell, moottoripyörien tarrasarjoja valmistava Tapesnake, yritystekstiilejä ja mainos- sekä liikelahjoja valmistava Brandix Oy, Honda Pro Oils tuotteet, Motocrossin tukirinki sekä puunkäsittelyyn ja -kuljetuksiin erikoistunut Puhtila Oy.

Teksti ja kuva: Team Manninen Bros. Honda tiedotus
 

Uusin numero