Video: Kiinnostus KTM Adventure Rallya kohtaa kasvaa

KTM Adventure Rally ajetaan jälleen 23.-26.7.2015. Kiinnostus Dusty Wobbls ry:n järjestämää tapahtumaa kohtaan kasvaa vuosi vuodelta.

– Jos puolet MP 15 –näyttelyssä kiinnostuksensa ilmaisseista osallistuu, olemme todella tyytyväisiä. Jos kaikki tulevat, olemme lirissä, velmuilee tapahtuman järjestäjä ja suomalaisen roadbook-harrastuksen kummisetä Sakke Häyrinen.

Häyrinen kertoo, että tapahtuma kiinnostaa kaikenikäisiä ja –taustaisia motoristeja.

– Enemmistö on kuitenkin yli 40-vuotiaat, kokeneet matkaenduroharrastajat, jotka etsivät uusia kulmia harrastukseen, Häyrinen kertoo. Yhteishenki osallistujien kesken on hyvä, ja apua saa tarvittaessa varmasti.

– Sosiaalinen puoli on aina ollut iso osa tapahtumaa, toteaa Häyrinen.

Tapahtuman tavoite on hauskan harrastusmahdollisuuden lisäksi saada ihmisiä innostumaan roadbook-ajosta. Häyrisen mukaan monien vierastamaa tiekirjaa ei ole syytä pelätä.

– Messuilla meillä oli demolaite, joka auttoi ymmärtämään roadbook-ajon ideaa ja toivottavasti poisti ennakkokäsityksiä, Häyrinen kertoo. Miehen mukaan roadbook-ajoon pääsee käsiksi pienelläkin investoinnilla.

– Hintahaitari on noin kympistä 1000 euroon. Halvimmillaan selviää käyttämällä puhelinapplikaatiota, Häyrinen kertoo. Dusty Wobbls ry pyrkii myös tarjoamaan  roadbook-laitteistoa vuokralle tapahtumaa varten. 

Uusin numero