Vehniäinen vei Honda CBR Cupin

Vehniäisen mestaruus ratkesi Viron Pärnussa ajetussa osakilpailussa, jossa nähtiin tiukka kamppailu voitosta. Konneveden Vehniäinen kukisti seurakaverinsa Antti Hytösen lopulta niukasti puolen etupyörän mitalla.

Vehniäinen hallitse varmalla ajollaan cup-kautta, jossa mukana oli 12 kilpailijaa.

Honda järjesti kauden kuluessa myös ennätysmäärän ajoleirejä, jotka keräsivät kiitettävästi osallistujia. Kilpailuihin tosin kaivataan myös Honda CBR Cup-sarjassa reippaasti lisää.

Ensi kaudella on suunnitelmissa ottaa mukaan yksi lisäluokka Honda CBR500R-kalusto. Vakiopyörä esiteltiin Motoparkissa Finnish Supebiken yhteydessä ja esittelijänä oli mukana Teuvo Länsivuori. Kiinnostusta oli uuteen luokkaan yllättävän paljon ja yhteydenottotiedot jätti yli 30 sarjasta kiinnostunutta kuljettajaa.

Oy Brandt Ab pyrkii saamaan tälle luokalle SML:n RR-lajiryhmältä virallisen luokan hyvissä mahdollisimman pian.

Honda CBR500R-sarjaa on ajettu kaudella 2013 Baltiassa. Viimeisessä Pärnun kilpailussa 6-7. syyskuuta radalla nähtiin yhdeksän pyörää. Samoilla pyörillä ajetaan tällä kaudella Superbiken MM yhteydessä Honda CBR500R European Junior Cup, jossa pyörä on osoittautunut hyväksi ja luotettavaksi kilpailupyöräksi.

Kaikki jotka ovat kiinnostuneet tulemaan mukaan tähän sarjaan kaudella 2014, voivat ottaa yhteyttä Honda Racing promoottoriin kotisivun kautta www.hondacbrcup.com