Valentino Rossin suojatille ei takeita huippupyörästä 2019

Pramacin tiimipäällikkö Franco Guidotti ei kuitenkaan lupaa Bagnaialle rookie-kaudellaan parasta ja tuoreinta mahdollista kalustoa. Bagnaia tulee ensi kaudeksi tiimiin Danilo Petruccin tilalle. Guidottin mukaan ykköstason kaluston antamisessa rookielle ei olisi välttämättä järkeä.

“Tietysti meidän pitää odottaa, millaista strategiaa Ducati haluaa toteuttaa. Tähän asti se on mennyt niin, että yksi kuljettaja saa sen vuoden tehdaspyörän kauden ajaksi ja seuraavana vuonna sen saa toinen. Jos näin jatketaan, meidän on mietittävä tarkkaan, kuka tehdaspyörän saa. Desmosedici on tavallaan aika kokeellinen pyörä, joten sen antaminen tulokaskuljettajalle ei olisi välttämättä kehittävä ratkaisu.”

“Rookien on ensinnäkin saatava alleen niin paljon kilometrejä kuin mahdollista saadakseen luottamuksen pyörään. Joten ei ole todellakaan varmaa, että tehdaspyörä menee 2019 Bagnaialle. Se voisi olla hänelle jopa kehitystä jarruttava tekijä.”

Bagnaian kanssa haluttiin tehdä sopimus nopeasti, koska Pramacin molemmat kuljettajat Petrucci ja Jack Miller haluavat tehdaskuskin paikan 2019.

“Olemme toki seuranneet häntä jo pitkään. Hän on selvästi kuljettaja, jolla on hieno tulevaisuus edessään. Ducati on samaa mieltä, koska se teki suoraan sopimuksen hänen kanssaan. Tilanne on meille hyvä, koska me haluamme nimen omaan aloittaa työt Moto2-kuljettajan kanssa”, Guidotti sanoo.

“Tiedämme, että nykykuljettajamme haluavat ensi kaudeksi tehdastiimeihin. Halusimme toimia ajoissa, ettei käy niin, että meillä ei ole ensi heinäkuussakaan vielä varteenotettavaa vaihtoehtoa. Joskus olosuhteet vaativat hiukan poikkeuksellisia ratkaisuja.”
 

Uusin numero