Valentino Rossi tunnustaa tosiasiat: ”Suzukikin on mennyt jo ohitsemme”

Rossin sijoitus olisi ollut kuudes, elleivät Suzukin Andrea Iannone ja Ducatin Andrea Dovizioso olisi kaatuneet edeltä.

Thaimassa Yamaha näytti piristyneen ja löytäneen jotain uutta, kun Maverick Vinales oli kolmas ja Rossi neljäs. Tohtori epäili kuitenkin jo tuolloin, ettei kilpailun tulos kertonut totuutta Yamahan suorituskyvystä.

“Teimme ihan hyvää työtä nytkin ja warm upissa saimme otettua pyörän kanssa uuden askeleen parempaan. Pyörä tuntui ihan hyvältä ja lähdin luottavaisena hakemaan palkintopallisijoitusta. Mutta niin siinä valitettavasti kävi, että Cal Crutchlow ja molemmat Suzukit olivat meitä nopeampia”, Rossi harmittelee.

”Yritin kaikkeni, enkä halunnut luovuttaa, mutta potentiaalimme oli tässä. Japanin kilpailu kertoi meistä valitettavasti enemmän kuin Thaimaa.”

Rossia pyydettiin vertaamaan Yamahaa ja Suzukia.

”Suzuki on tehnyt valtavan parannuksen viime kaudesta. He ovat ottaneet askeleita juuri oikeaan suuntaan ja tehneet hyvää työtä, parempaa kuin me. He ovat nyt tosi vahvoja, vahvempia kuin me. Jos Iannone ei olisi kaatunut, hän olisi taistellut aivan kärkisijoista. Suzuki on nyt palkintopallivireessä”, Rossi arveli.

22-vuotias Rins kamppaili Japanissa ensin Rossin kanssa, mutta tajusi pian olevansa nopeampi.

”Huomasin aika pian, että kisavauhtimme on parempaa kuin Rossilla. Hän kulutti renkaitaan aika paljon, minä koitin säästellä niitä. Odotin oikeaa hetkeä. Näin, että Rossilla alkoi olla ongelmia pidon kanssa mutkissa. Yhdessä hän jarrutti todella nopeasti ja pääsin ohittamaan”, Rins sanoi.

Rins on tyytyväinen Suzukin kehitystyöhön vuoden aikana.

”Kaikki ovat tehneet rajusti töitä koko kauden. Asseniin saimme hiukan voimakkaamman moottorin, etenkin huippuvauhdit ovat sen jälkeen kasvaneet. Sen jälkeenkin olemme saaneet koko ajan pyörään jotakin uusia osia. Japanissa meillä oli uudenlaiset katteet ja pienet siivekkeet. Suzukilla kaikki haluavat nyt voittaa, on mahtavaa olla osa kaikkea tätä ja yrittää itse mennä koko ajan kovempaa”, Rins sanoi.
 

Uusin numero