Valentino Rossi saavuttaa tänään huikean merkkipaalun

Vuonna 1996 GP-sarjaan tullut ja sitä edelleen ainakin vielä kaksi seuraavaa kautta tähdittävä Rossi on saavuttanut tähän mennessä yhdeksän maailmanmestaruutta, 114 osakilpailuvoittoa, 215 podiumsijoitusta ja 63 paalupaikkaa.

Lisää on mahdollisesti luvassa tulevana sunnuntaina, kun MotoGP-luokan kauden 11:s MM-osakilpailu ajetaan Brnon radalla Tshekissä.

Rossi on palannut pyöreiden vuosien merkeissä sopivasti juuri sille estradille, jossa kaikki alkoi voittojen muodossa 18. elokuuta vuonna 1996, kun hän kukisti 125-kuutioisten tiukassa väännössä nykyisen espanjalaisen tallipomon Jorge Martinez ”Asparin”.

”Rakastan tätä rataa”

Rossilla on edelleen saumat saada mestaruuksien määrässä kymppi täyteen meneillään olevalla kaudella, joskin ”Tohtori” myöntää itsekin, että se on äärimmäisen hankala tehtävä.

Hondan Marc Marquez johtaa sarjaa pistein 181. Hallitseva mestari ja Rossin Yamaha-tallikaveri Jorge Lorenzo on toisena 43 pistettä Marquezin takana. Kolmantena majailevalle Rossille on puolestaan matkaa kärkeen jo 57 pistettä.

Rossi sijoittui viime sunnuntaina Red Bull Ringillä ajetussa Itävallan osakilpailussa neljänneksi. Hinku pikaiselle paluulle podiumille on kova.

– Hain tietenkin Itävallassakin hanakasti podiumsijoitusta, mutta en yltänyt siihen. Se oli joka tapauksessa hyvä kisa. Haluan tosiaankin palata radalle nyt heti!, Rossi uhkuu Brnossa vähintäänkin vastaavaa intoa kuin 20 vuotta sitten.

Rossi on kuitannut Brnosta vuosien saatossa seitsemän voittoa. Niistä neljä viimeisintä on irronnut nykymuotoisesta MotoGP-luokasta vuosina 2003, 2005, 2008 ja 2009.

– Tunnen radan erittäin hyvin ja rakastan sitä. Viime vuonna Jorge oli täällä tuntuvasti minua nopeampi ja olen utelias näkemään, miltä tilanne tällä kertaa näyttää, heittää Rossi vilungit terveisensä Lorenzolle.

Lorenzo voitti viime kaudella Tshekin GP:n paalupaikalta ja näytöstyyliin 4,4 sekunnin erolla Marqueziin. Rossi oli silloin kolmas 10,4 sekuntia voittajasta.

Unohtaa ei tietenkään sovi sarjan tämän hetken kuuminta kuljettajaakaan, eli Ducatin Andrea Iannonea, joka palautti italialaismerkin pitkän tauon jälkeen riehakkaasti voittajaksi viime sunnuntaina Red Bull Ringillä.

Kolme edellistä vuorokautta Ibizalla voitonhuumassa rentoutunut Iannone paineli korkeuseroistaan kuuluisassa Brnossa vuosi sitten neljänneksi, joten Ducatin vauhdissa löytyy taatusti Tshekin maaperälläkin.

Uusin numero