Valentino Rossi otti mallia yllättävältä taholta: ”Siitä oli valtavasti apua”

Folger joutuu olemaan ainakin tämän kauden ajohommista sivussa sairauden vuoksi, vaikka onkin jo testaillut Moto2-kalustoa.

Viime vuonan rookiena ajanut Folger oli juuri Saksan GP:ssä häikäisevän hyvä. Hän pesi kirkkaasti Yamahan tehdaskuskit ja haastoi jopa Marc Marquezin.

”Se oli minulle tärkeä asia analysoida. Ensinnäkin henkisesti, koska muistan, miten epävarmoin tuntein tulin tänne vuosi sitten, en ollut ollenkaan sinut pyörän kanssa”, Rossi kertoo.

”Viime vuonna Folger ei tiennyt, että Saksa on Yamahalle vaikea rata. Hän ajoi fantastisen kilpailun ihan Marquezin tasolla. Niinpä tutkin tarkkaan hänen kisansa, jokaisen jarrutuksen, jokaisen ajolinjan. Tarkistin myös säädöt ja tarkkailin hänen ajotyyliään. Ehkä tämä kakkospalkinto pitäisi antaa hänelle, sillä siitä oli valtavasti apua”, Rossi vitsaili.

Koskaan aiemmin Rossi ei ollut sijoittunut Sachsenringillä kolmatta sijaa paremmin.

”Tämä ei ollut vain paras tulokseni tällä kaudella vaan myös paras kilpailuni, sain erinomaisen lähdönkin kuutosruudusta. Tiesin tarkkaan, missä kohdissa olisi ohitettava, ettei rengas kulu liikaa. Olin koko ajan oikeaan aikaan oikeassa paikassa”, Rossi iloitsi.
 

Uusin numero