Valentino Rossi: ”Hondan vauhti on huolestuttavaa”

Rossi ei oikein itsekään tiennyt, olisiko tyytyväinen vai ei.

”Kaikki sanoivat minulle kilpailun jälkeen, että ei ollut huono tulos.  Viikonloppu oli kaikkineen aika positiivinen. Mutta tietenkin olen pettynyt, kun en päässyt podiumille.  Tiesin kyllä, että Marc Marquez ja Maverick Vinales ovat minua nopeampia. Andrea Iannonen kanssa uskoin taistelevani kolmossijasta”, Rossi sanoi.

“Kaikkeni yritin, mutta keli oli kuuma ja minulla oli hankaluuksia eturenkaan kanssa. Jouduin liiaksi limitille ja oli pakko ajaa hitaammin kuin olisin pystynyt. En siksi yllättäen pysynytkään lähellä Iannonea, mikä oli tosi harmi. Olisi ollut mukava päästä edes yrittämään kolmospaikkaa”, Rossi sanoi.

Tallikaveri Vinales oli Rossia nopeampi.

”Pitää katsoa datasta, miksi niin kävi. Meillä oli hiukan erilaiset säädöt, syystä tai toisesta hän oli pari kymmenystä kierroksella minua nopeampi.”

Viime vuonna tässä vaiheessa Rossi johti MM-sarjaa. Nyt hän on seitsemäntenä 17 pistettä kärkipaikasta.

”Viime kaudella olin kolmessa ensimmäisessä kilpailussa todella nopea. Mutta kun siirryttiin Eurooppaan, tuli hankaluuksia. Olen utelias näkemään, mitä nyt tapahtuu, koska minulla on todella hyvä tunne tästä pyörästä. Pari seuraavaa kilpailua ovat erittäin tärkeitä, vasta niiden jälkeen tiedämme, mikä on todellinen tilanne”, Rossi sanoi.

Nyt tilanne on sikälikin tiukempi, että myös Suzuki on osoittanut pystyvänsä huippusuorituksiin, kärkitaisteluun asti.

”Suzuki on parantanut todella paljon ja molemmat kuljettajat ovat tosi vahvoja. Uskon, että he tulevat aiheuttamaan meille vaikeuksia tällä kaudella”, Rossi sanoi.

”Hondan vauhti on tietenkin aika huolestuttavaa. Heillä on erittäin hyvä pyörä, joka tuntuu toimivan kaikissa olosuhteissa. Mutta meidän pitää keskittyä nyt vain itseemme. On hyvä ottaa sekin huomioon, että tämä ei ollut todellakaan meille hyvä rata, mutta saimme molemmat kuljettajat neljän joukkoon.”

Rossilta kysyttiin myös, mitä mieltä hän on kolminkertaisen mestarin Jorge Lorenzon taaperruksesta.

”Tämä tilanne on hänelle varmasti vaikea ja turhauttava. Minullakin on ollut vaikeuksia välillä uskoa itseeni ja löytää motivaatio. Lorenzo on vahva kuljettaja ja hän tulee varmasti ajamaan paremmin jo Jerezissä. Hän itse on ainoa, joka tietää, kuinka tuolta noustaan.”
 

Uusin numero