Valentino Rossi epävarmana: ”Argentiinassa kaikki voi olla toisin”

Rossi ja hänen tallikaverinsa Maverick Vinales käänsivät Qatarissa kehnon aika-ajon hyviksi kilpailusuorituksiksi; Rossi oli kolmas ja Vinales kuudes. Aika-ajossa he olivat sijoilla 8 ja 15.

”Aika-ajossa en ollut tyytyväinen pyörän balanssiin, koska kokeilimme erilaisia säätöjä saadaksemme eturenkaan kestämään paremmin. Siinä onnistuimmekin, mutta valitettavasti samalla katosi vauhti”, Rossi kertoo Crash.netillä.

”Warm upissa löysimme kuitenkin jotakin uutta. Saimme parannettua pitoa mutkista ulos ajettaessa, myös elektroniikkaan saimme parannuksia.”

Silti Rossi ei voi luvata, että myös Argentiinassa homma toimii.

”On samalla hyvä ja huono asia, että eri radoilla pyörien erot tulevat olemaan suuria, esimerkiksi juuri balanssin suhteen. Joten kukaan ei voi tietää, mitkä ovat voimasuhteet Argentiinassa. Tuloslista kärjen osalta voi olla ihan erilainen kuin avauskilpailussa.”

Kyse on hyvin pitkälle oikeista rengasvalinnoista erityyppisille radoille. Kuljettajien on valittava joko kova, medium tai pehmeä rengas.

”Rengasvalinta vaikuttaa pyörään paljon. Hondan Marc Marques ja Dani Pedrosa valitsivat Qatarissa kovan eturenkaan, koska se sopii paremmin heidän pyöräänsä. Kaikki Yamahat menivät mediumilla, koska se on paras meidän pyörällemme. Rengas vaikuttaa enemmän kuin ajotyyli. Minä olen testeissä ja harjoituksissa yrittänyt kovalla eturenkaalla kaikkeni, mutta en vain pääse sillä mihinkään”, Rossi sanoo.

Argentiinan osakilpailu ajetaan kahden viikon päästä.
 

Uusin numero