Vain yksi asia pitää Qatarin MotoGP-sarjan avauskisana

Vuonna 2007 radalle rakennettiin mittava valaistus iltakisoja varten sekä GP että Superbike –sarjoihin. Qatar on molempien MM-sarjojen suosikki, joka pitää paikkansa kilpakalenterin avainpaikoilla yhdestä syystä – sillä on riittävästi rahaa.
Qatarissa on aloitettu MotoGP-sarjan MM-taistelut vuodesta 2007 alkaen. Seuraavasta vuodesta se on ollut iltakisana. MotoGP-sarjan aloituskisa on hyvin haluttu, silloinhan toteutuvat talvitestien ennustukset.
MotoGP-sarja alkoi Qatarissa 18. maaliskuuta paikassa, jossa kisa ei läheisessä pääkaupunki Dohassa herätä juuri mitään mielenkiintoa. Ne muutama tuhat katsojaa, joka vaivautuvat paikalle, ovat suurelta osalta ulkomaalaisia. MotoGP-kisojen kiihkeää tunnelmaa siellä ei ole verrattuna johonkin Italian Misanon tai Espanjan Jerezin fanitunnelmaan.
Medialle Qatarin osakilpailu on haastattelujen osalta helpoin GP-sarjan osakilpailuista, sillä vähäväkiseltä varikolta puuttuu Euroopan MotoGP-kisojen VIP-tohina. Kuljettajilla ja tallipäälliköillä on enemmän aikaa jutusteluun kuin muissa osakilpailuissa.
MotoGP-luokka Qatarissa ajetaan Euroopan TV-yleisölle sopivimpaan aikaan alkuillasta valonheittäjien loisteessa. Etukäteen GP-tiimit testaavat, tarvitaanko pyörien mainostarroihin sopivampaa väriä, jotta iltakisassa pyörien uudet mainokset erottuvat selvästi TV-ruuduissa.
 

Uusin numero