Vain kaksi kuljettajaa halusi ajaa Silverstonen kisan sunnuntaina

Kuljettajat äänestivät turvallisuuskomissiossa kilpailun kohtalosta, tosin Valentino Rossi ja Andrea Dovizioso eivät olleet komission kokouksessa.

Koko päivän jatkunut sade kasteli radan niin pahasti, ettei sitä saatu kuivaksi edes sateen hetkeksi tauottua.

”Kaverit eivät halunneet ajaa kilpaa. Heidän mielestään uusittu rata ei kuivunut tarpeeksi ja monella oli varmasti mielessä myös Tito Rabatin loukkaantuminen”, Miller sanoi BT Sportille.

”Harmi juttu, mutta ei voi mitään. Minun lisäkseni vain Johann Zarco olisi halunnut ajaa.”

Zarcon tiimin Tech 3:n johtaja Herve Poncharal on myös tiimien yhdistyksen IRTA:n johtaja.

”Johann olisi todellakin halunnut ajaa. Ei tämä tietysti hyvältä tunnu. Odotimme kilpailemaan pääsemistä koko päivän. Mielestäni päivänvaloa olisi riittänyt kilpailuun, sitä päätettiin sitä paitsi lyhentää. Radalla ei mielestäni ollut seisovaa vettä. Mutta kuljettajat tekivät päätöksen. Eniten harmittaa yleisön puolesta, joka joutui odottamaan sadekelissä koko päivän ja sitten ei kilpailua ajettu”, Poncharal sanoi.

Kilpailun järjestämisestä maanantaina puhuttiin, koska maanantai on Iso-Britanniassa vapaapäivä. Päätös oli kuitenkin perua kilpailu kokonaan.

”Maanantaina olisi voinut kilpailla aivan hyvin, niinhän tehtiin esimerkiksi Qatarissa vuonna 2009. Kilpailun siirtäminen maanantaiksi olisi vaatinut yksimielisen päätöksen, mutta pari tehdastiimiä ei sitä halunnut”, Poncharal paljasti.
 

Uusin numero