Vaihtaako Yamahan MotoGP-luokan tiimi väriä?

Espanjalaista Jorge Lorenzoa ja yhdysvaltalaista Ben Spiesiä ajattavan Yamahan sponsoritilanne ei ole kuitenkaan välttämättä niin huolestuttava, mitä Petronas-uutinen antoi ymmärtää.

Viimeisimpien varikkohuhujen mukaan Yamaha on jo löytänyt Petronasille saman alan korvaajan, eli japanilaisen öljy-yhtiö JX Nipponin. Kyseinen yhtiö on näillä näkymin tulossa Yamahan sponsoriksi ENEOS-tuotemerkin muodossa.

ENEOS on ollut mukana moottoriurheilussa aiemminkin, joskin Yamaha merkitsisi sen ensimmäistä näyttävää näkymistä kaksipyöräisessä kilvanajokalustossa. ENEOS’in oranssit värit on nähty mukana Hondan F1-tiimissä ja viimeksi Japanin Super GT-autojen sarjassa.

Yamaha kilpaili viime vuonna kahdessa eri, eli sini- ja punavalkoisessa värityksessä. Jälkimmäinen retroväritys juhlisti Yamahan 50-vuotiasta taivalta MM-sarjassa.

Mikäli ENEOS tosiaankin tulee riittävän suurella panoksella mukaan myös MotoGP-luokkaan, niin Yamahan on siinä tapauksessa tunnustettava niin sanotusti väriä.

Tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että kuninkuusluokasta löytyy jo yksi huomattavasti perinteisempi oranssi-väritteinen ja öljy-yhtiön sponsoroima tiimi, eli maailmanmestari Casey Stonerin johdolla viime kaudella tapahtumia hallinnut Repsol Honda.

Uusin numero