Uusia räikkösiä, salmisia ja karttialalaisia tulossa Lasten taitoajoista?

Espoon moottorikerho ja HTM olivat aikanaan uranuurtajia taitoajoissa.

Lasten taitoajoja järjestettiin 80-luvulla Espoon ja Vantaan seudulla. Kyse oli minimotoille ja mopoille tarkoitetusta leikkimielisestä harrastuksesta. Tapahtumat olivat erittäin suosittuja, olihan tuohon aikaan tarjolla monella merkillä 50/80 ksm pikku”mopoja”.

Niin sanotusti jaksoina oli erilaisia tehtäviä kuten kahdeksikon ajo, joka oli erittäin vaikea tehtävä alle kouluikäisille; ”Mikä on kahdeksikko?”. Keilojen välissä pujottelu, vinoa lankkua pitkin ajo, keinulauta ja pieni metsäpolku. Kaikki hieman haasteellisia, mutta ei vaarallisia.

MP-taito Kirkkonummelta
elvytti tapahtuman

Uutta tulemista tapahtumien kanssa on jo jonkun aikaa pohdittu Kirkkonummella.

– Nyt ovat etenkin pienet sähkömopot lisääntyneet merkittävästi, ne ovat erittäin ympäristöystävällisiä ja voidaan ajella vaikkapa tiiviillä omakotialueella häiritsemättä naapureita. Meilläkin kerhossa on aikanaan Lasten taitoajoista aloittaneita huippukuskeja. Kerhon keskiviikkotapahtumissa on ollut nouseva trendi sähkömopoja, joten keskustelimme vanhempien kanssa tilanteesta ja päätimme järjestää tällaisen enemmän organisoidun jutun, kertoo tapahtuman vetäjä Jyrki Lappalainen.

Osanottajia runsaasti vaikka
tiedotusta vähän jarruteltiin

Keskiviikkona Kirkkonummen Vuohimäessä oli yli kaksikymmentä pikku miestä ja naista keskittymässä tehtäviin.

Ajettiin ympyrää, kierrettiin keiloja, ajettiin metsäpolkua ja muutaman lavan yli. Pisteetkin laskettiin, antaahan se oman säväyksen ajamiselle.

Ja jatkoa seuraa. MP-taito on jo päättänyt järjestää seuraavan tapahtuman lauantaina, syyskuun 8. päivänä Vuohimäessä.

Asiasta lisää infoa MP-taidon nettisivuilta:
https://sites.google.com/site/mptaito/

Uusin numero