Uusi Yamaha Yard Built -moottoripyörämalli: XSR900 ”Monkeebeast” by Wrenchmonkees

Moottoripyörien rakenteluun erikoistunut Wrenchmonkees on alallaan asian ytimessä – ja nyt jälleen myös Yamaha Yard Built -hankkeen keskiössä.

Kööpenhaminassa työtilaansa pitävä tanskalaiskaksikko on aiemmin työstänyt Yamaha Sport Heritage SR400- ja XJR1300-mallien perustalta oman Yard Built -näkemyksensä. Nyt he ovat muokanneet Yamaha XSR900 -mallista oman versionsa.

Näyttävä toteutus on
toteutettu ilman runkomuutoksia

”Monkeebeast” on tunnusomaiseen Wrenchmonkees-tyylin mustanpuhuva ja perinteisiä asenteita sopivasti murjova.

– Wrenchmonkees on tällä hetkellä yksi vaikutusvaltaisimpia tekijöitä moottoripyörien rakenteluskenessä, kommentoi Yamaha Motor Europen markkinointikoordinaattori, Cristian Barelli.

– Olemme tehneet yhteistyötä lähes siitä lähtien kun käynnistimme Yard Built -projektin. Tuloksena on ollut todella uudenlaisia luomuksia. Tämä heidän uusin näkemyksensä on loistava esimerkki siitä, että Wrenchmonkees ei juutu kaavoihin, vaan he uskaltavat kokeilla jotain täysin erilaistakin. Erityisen iloinen olen siitä, että perinteisiä kaavoja kaihtava Monkeebeast on toteutettu siten, että XSR900 runko on pidetty alkuperäisenä. Tämä osoittaa, että nykyaikainen katupyörä on muokattavissa olemukseltaan hyvinkin yksilölliseksi ilman mitään runkomuutoksia.

XSR900 ’Monkeebeast’
by Wrenchmonkees-
rakennustyöt käytännössä

XSR900:n muutos radikaalin asenteelliseksi ”katuenduroksi” lähtee siitä, että alkuperäisten sijaan edessä ja takana on mustat 17″ Borrani-pinnavanteet, 9 mm teräspinnat ja mustat keskiöt. Vanteilla on tietenkin tyylinmukaiset Continental TKC -katunappularenkaat.

Takana on K-Tech-iskunvaimennin, Gilles Tooling -ketjun säätöpalat ja alkuperäisen jarrulevyn sijaan TRW-jarrulevy. Samoin jarruletkut on vaihdettu teräspunosletkuihin.

Ajoasentoa on muokattu vaihtamalla alkuperäinen istuin Wrenchmonkeesin istuimeen. Jalkatappien runko ja enduro-tyyliset jalkatapit, sekä jarru- ja vaihdepoljin ovat Gilles Toolingin valmistamia. Ohjaustanko on Maguran ja siitä hyvän otteen takaavat Biltwell Renegade tupet.

Etujarrun toimintaa tehostavat radiaali Nissin-kahvasetti ja teräspunosletkut. Ohjaustangossa on tyylikkään pelkistetyt Motogadget-hallintapainikkeet. Ajovalo on Yamaha MT-03-mallinen ja takana on vastaava LED-takavalo.

Modifioidun pakoputkiston kruunaa SC Project -äänenvaimennin. Ilmettä terävöittävät lisäksi Wrenchmonkeesin omatuotantoa olevat, alumiinista työstetty takalokasuoja, typistetty etulokasuoja ja linjakas pohjapassari. Nämä kaikki on puuterimaalattu Wrenchmonkees-tyyliin mustiksi.

Osa Monkeebeast-varustelusta on piakkoin saatavilla myös Wrenchmonkees-nettikaupasta. Näillä osilla XSR900 on helposti customoitavissa ilmeeltään ja asenteeltaan radikaalimmaksi.

Teksti: Konekesko

Uusin numero