Tuuli alle rataennätyksen Misanon testeissä

Viime vuonna ei Niki Tuulella ja MV Agustalla kulkenut Misanon radalla, mutta nyt ajetuissa testeissä säädöt saatiin kohdalleen.

Uudet säännöt ja uudet pyörämerkit tuovat lisämaustetta alkavaan Supersportin MM-kauteen. Kilpailun tasaisuus ja kova taso nähtiin jo Misanon testeissä, kun peräti kolme kuljettajaa kolmella eri pyörämerkillä ajoi alle Jules Cluzelin rataennätyksen (1,37.482).

Nopein oli Kawasaki Puccetti Racingin Can Öncü. Turkkilaiskuljettaja täräytti ZX-6R:llä lähes kolme kymmenystä alle Cluzelin rataennätyksen ajalla 1,37.209. MV Agusta Reparto Corsen suomalaiskuljettaja Tuuli oli F3 800 RR:llä toiseksi nopein ja torstain paras kierrosaika kirjattiin lukemin 1,37.348. Tähän asti Ducatin suorituskyky uudella Panigale V2:lla on ollut suuri kysymysmerkki, mutta ei ole enää. Kotiradallaan Ducati näytti iskukykynsä, kun Aruba Racingin Nicolo Bulega oli torstain kolmanneksi nopein kuljettaja ajalla 1,37.356, jolla hänkin alitti Cluzelin rataennätyksen ja jäi vain 0,008 sekuntia suomalaisesta. Seuraavana tuloksissa oli Kawasakin Yari Montella, joka muistetaan muutaman vuoden takaa Niki Tuulen kovana kilpakumppanina Moto2-luokan EM-sarjassa.

Tuulelle ja Agustalle Misanon testit olivat erityisen tärkeät siksi, että viime vuonna pyörään ei löydetty kunnon säätöjä Misanon radalle lainkaan. Ensimmäinen testipäivä oli nytkin haastava ja viileä ajokeli teki siitä vielä vaikeamman, mutta päivän päätteeksi Tuuli totesi että onpahan ainakin varaa parantaa suoritusta. Positiivisia asioita keskiviikon testissä oli, että säädöt eivät olleet enää yhtä metsässä kuin viime vuonna ja kaatumisilta vältyttiin

Torstaina oli toinen ääni kellossa, ja myös MV Agustassa. 

-Tosi hyvä päivä. Saatiin parannettua pyörää tosi paljon ja oma ajaminen kulki mallikkaasti. Paransin omaa ennätystä 0,8 sekuntia ja ajoin 1,5 sekuntia kovempaa kuin viime vuonna kisaviikonloppuna.

Seuraavat testit pitäisi ajaa Estorilissa jo 22.-23. päivänä tätä kuuta, mutta Tuulen mukaan sinne on luvattu ”törkeetä sadetta”, joten osallistuminen on siksi vielä epävarmaa.

Myös Superbiket testasivat Misanossa:

Uusin numero