Bautistalla ja Gerloffilla tiukka taistelu World Superbike -testien kärkiajasta

Vain 0,1 sekuntia erotti Ducatilla ajavan Alvaro Bautistan ja Yamaha-kuljettaja Garrett Gerloffin toisistaan Misanon Superbike-testien tuloksissa. Kärkikaksikko paineli ratakierroksen omalla sekuntilukemallaan.

Superbiken MM-kausi lähestyy ja testeillä tiimit ja kuljettajat hakevat viimeisiä parannuksia kauden avausosakilpailuun, joka ajetaan Motorland Aragonin radalla 8.-10. huhtikuuta. Tämän viikon keskiviikkona ja torstaina ajettiin kaksipäiväiset testit Misano World Circuit Marco Simoncellilla.

Honda-visiitin jälkeen takaisin Ducatille palannut  Alvaro Bautista näytti jälleen, että italialaisori sopii mainiosti hänen ajotyylilleen. Toisena testipäivänä 37-vuotias Bautista kiersi Misanon radan 52 kertaa ja päivän päätteeksi hän oli tulosluettelon ykkösrivillä, aivan kuten ensimmäisenäkin testipäivänä. Torstaina Bautista testasi mm. uutta polttoainetankkia ja tuloksissa viidenneksi ajanut tiimikaveri Michael Ruben Rinaldin testattavana oli takasvingi, jota Bautista testasi jo aikaisemmin.

GRT Yamahan 26-vuotias texasilaiskuljettaja Garrett Gerloff oli ainoa, joka pystyi kierrosajoissa panemaan kampoihin kokeneelle Bautistalle. Torstaina peräti 78 kierrosta ahkeroinut jenkki jäi vain 0,1 sekuntia kärkiajasta. Päivän aikana Gerloff testasi Bautistan tavoin uutta polttoainetankkia ja myös uutta takarunkoa ja elektroniikan asetuksia haettiin kohdalleen kisakautta varten.

Bemari osoitti tiimeistä suurinta tasaisuutta, sillä sen kolme kuljettajaa (Scott Redding, Eugene Laverty ja Loris Baz) miehittivät tulosluettelon sijat 6, 7 ja 8 ja kaikkien kierrosajat mahtuivat 0,07 sekunnin sisään.