Tuimaa tykitystä motokakkosissa – kuusi kuskia alle rataennätyksen

Torstai-illan harjoitusten kuusi nopeinta kuljettajaa alitti virallisen rataennätyksen 1.59,918, joka on suomalaistalli Ajo Motorsportin hallitsevan maailmanmestarin Johann Zarcon nimissä viime vuodelta.

Illan kovimman kierrosajan 1.59,566 takoi Jonas Folger pystyen pitämään Sam Lowesin 91 tuhannesosan turvin takanaan.

Ensi vuonna MotoGP-luokkaan siirtyvä Lowes piti tavoistaan visusti huolta: vauhti oli hurjaa, mutta niin olivat kaadotkin.

Kolmanneksi 0,112 sekuntia Folgerin takana kiirehti Alex Rins, jonka harteille Zarco on siirtänyt kauden kovimmat mestaruuspaineet.

Mika Kallion rinnalla syyskesällä KTM:n MotoGP-luokan pyörää testaava Thomas Lüthi ei pystynyt parantamaan jälkimmäisessä harjoituksessa aikaansa, mutta avaustreenien pohja-aika piti hänet yhdistetyllä tuloslistalla neljäntenä 0,165 sekuntia Folgerista ja pykälän verran Zarcoa edellä.

Kärjestä 0,323 sekuntia jäänyt Zarco teki tasaista työtä: ensimmäisessä harjoituksessa kolmas ja jälkimmäisessä neljäs.

Zarco luonnehti iltaa erittäin positiiviseksi.

– Fiilis oli paljon parempi kuin täällä ajetuissa testeissä. Pystyin tänään keskittymään täysin ajooni, kun pyörä toimi moitteettomasti. Olemme ottaneet askeleen eteenpäin. Vauhti oli tasaista ja hyvää myös käytetyillä renkailla. Voin olla rauhallinen ja tyytyväinen

Folgerin, Lowesin, Rinsin, Lüthin ja Zarcon lisäksi virallisen rataennätyksen kykeni alittamaan Kallion tiimikaverina viime kaudella kilpaillut Franco Morbidelli.
 

Uusin numero