Triumph vahvisti uuden Speed Triple 1200 RS:n tulon

Triumph on uutisoinut tänään, että se tulee esittelemään täysin uuden Speed Triple 1200 RS:n tammikuun lopulla.

Triumphin nykyistä 1050-kuutioista Speed Tripleä selvästi tehokkaammasta uudesta powernakusta on huhuttu jo pitkään, ja nyt Triumph on lopulta vahvistanut virallisesti uuden mallin olevan tulossa markkinoille. Mallimerkintä tulee olemaan Speed Triple 1200 RS. Viimeisimmät huhut kertovat moottorin olevan 1160-kuutioinen rivikolmonen, mutta lopullisesti iskutilavuus vahvistuu 26. tammikuuta kun malli julkistetaan. Triumphin mukaan uusi Speed Triple 1200 RS on vallankumouksellinen powernaku niin tehon, suorituskyvyn, käsiteltävyyden kuin teknologiankin suhteen. Mitä tämä kaikki tarkoittaa, se selviää siis tammikuun lopulla.

Speed Triplen poikkeuksellinen julkistusajankohta tammi-helmikuun vaihteessa näyttää jo tulevan Triumphille tavaksi, sillä edellinenkin malliuudistus – tai ainakin selkeä päivitys – julkistettiin samoihin aikoihin kolme vuotta sitten. Silloin julkistus tapahtui MP18-messujen jälkeisen viikon maanantaina, ja nyt voidaan jo paljastaa että silloin käytiin vakavia neuvotteluja että julkistusta olisi aikaistettu parilla päivällä ja maailman ensi-ilta olisi ollut Helsingin MP18-messuilla lauantaina. Ideana oli nostaa ennen messujen alkua uusi Speed Triple Messukeskuksen näyttelyhallin kattoon, piilottaa se sinne ja laskea lauantaina messuväen nähtäväksi Triumphin osastolle. Julkistuksen aikaistaminen ei lopulta onnistunut, ja valitettavasti tänä vuonna fyysisten messujen peruutuminen estää jälleen uuden Speed Triple 1200 RS:n ensiesiintymisen Helsingissä.

Kävimme koeajamassa vuonna 2018 esitellyn Speed Triplen tuoreeltaan vain viikko julkistuksen jälkeen, tässä muistin virkistämiseksi siitä koeajotunnelmia:

Ja tässä puolen vuoden takainen arvuuttelu tulevasta Speed Triplestä:

Uusin numero