Triumph Rocket III Artsi Edition

Viime syksynä kysyimme lukijoilta, että mikä olisi Triumph Rocketillemme sopiva väri. Nyt pääsiäistipu on saatu maalaamolta.

Meillä oli pitkään tallissa hieman keskeneräinen Triumph Rocket III, johon sopivaa maalausaihetta ei ollut löytyä sitten niin millään. Viime syksynä kyselimme täällä kotisivuillamme lukijoilta, että mikä olisi sopiva väri aavistuksen kevennetylle pyörälle. Ehdotuksia tuli paljon, ja hyviä sellaisia. Halusimme kuitenkin jotain mikä erottuu ja mitä ei tule joka päivä vastaan.

Aiemman Rocket-rakennusprojektimme yhteydessä Artsi Nyqvist nykäisi useammankin kerran hihasta ja kuulosti olevan mehuissaan 2,3-litraisesta Triumphista. Sovimme jossain vaiheessa, että kun projekti valmistuu niin Artsi koeajaa pyörän. Aasinsiltana siitä päätimme lopulta maalauttaa tämän toisen yksilön Artsin vanhan Möhkö-Kawasakin väreihin.

Maalaustyöt toteutti tuttuun tapaan luottomaalarimme, ATR Keravan Antti. Hänelle ei tarvitse kuin vihellellä alkusointuja, niin hän saa nopeasti sävelestä kiinni eikä lopputulokseen ole vielä tarvinnut pettyä. Tällä kertaa värivalinta on aika voimakas ja jakaa varmasti mielipiteitä, mutta se ei meitä haittaa.

Kun maalaus oli lakkausta vaille valmis, kävimme hakemassa Artsilta nimmarin tankkiin. Tuttuun tapaan herra Nyqvistiltä alkoi taas tulla tarinaa vanhoista hyvistä ajoista:

-Mulla oli pitkään se Pernod-Möhkö. Olin Anderstorpin kisoissa esiintymässä sillä, kun yksi paikallinen alkoi kehuskella kilpailevan merkin kuuspyttystä pyöräänsä. Tiesin, ettei siitä pyörästä ole juuri mihinkään, mutta kun kaveri tarpeeksi pitkään intti ja tarjosi pyöräänsä, niin kävin tekemässä sillä muutaman tempun. Eihän se kytkin kestänyt, vaan paloi jo kymmenen minuutin kohdalla. Jotain muutakin siihen tuli eikä sillä oikein voinut enää ajaa, mutta kaveri vaan kehui ja kehui sitä. Sanoin lopulta, että eihän toi sun pyöräs kestä edes sitä, että huudattaa sitä minuutin paikallaan kaasu pohjassa. Kaveri päätti näyttää, ja eihän se kestänyt kuin 15 sekuntia ja tuli kanki kurkkaamaan. Mä olin sen verran reilu, että hain mun Möhkön ja vedin sillä minuutin kaasu pohjassa rajoitinta vasten. En tiedä kumpi oli illalla surkeemman näköinen, se hurri vai sen pyörä.

Artsi vetäisi nimmarin Rocketimme tankkiin ja kun paikalla oli toinenkin vanhanliiton kuski, ja vieläpä erittäin menestynyt sellainen, niin tämäkin veti nimensä tankkiin. Tämä kaveri on voittanut Päitsin, ajanut erävoittoja MM-crosseissa ja onpa hänellä maailmanmestaruuskin, tosin moottorikelkkailussa ja siihen aikaan virallisesta mestaruudesta ei vielä ajettu vaan Wikipedian mukaankin kyseessä on epävirallinen maailmanmestaruus. Kukakohan on tämä herrasmies?

-Ei muuten ole kellään muulla tankkia, jossa ois meidän molempien nimmarit, heittää Nyqvist vihjeen vielä lopuksi.

Lue myös:

Uusin numero