Triumph juhli 1 000 000 valmistetun moottoripyörän rajan rikkoontumista

Triumph on vuoden 1990 uuden tulemisensa jälkeen valmistanut miljoona moottoripyörää.

Triumphin pääkonttorilla Hinckleyssä järjestäydyttiin pihalle ja otettiin yhteiskuva Tiger 900 Rally Pron kanssa, joka oli miljoonas ”Hinckleyn Triumph”. Kiinteistösijoittaja John Bloor hankki Triumphin oikeudet itselleen ja merkki koki uuden tulemisen 1990-luvun alussa. Muista merkeistä se on poikennut mm. laajalla kolmisylinterisiä moottoreita käyttävällä mallistollaan.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 120 vuotta ensimmäisen Triumph-moottoripyörän valmistamisesta. Itse firma on perustettu jo 1889, mutta alkuaikoina se keskittyi polkupyörien valmistukseen. Triumphin historia on värikäs, mutta Bloorin perheen hallinnassa yhtiö ja moottoripyörämallisto ovat kasvaneet ja kehittyneet vakaasti.

Tällä hetkellä Triumphilla on yli 700 jälleenmyyjää 57 eri maassa. Viimeisen kahdentoista kuukauden aikana se on myynyt yli 75 000 uutta moottoripyörää. Ensi vuonna vietettävien 120-vuotisjuhlien kunniaksi on tuotantoon tulossa jälleen uusia malleja, kuten Tiger Sport 660 sekä täysin uusi Tiger 1200. Triumph on ilmoittanut myös laajentavansa toimintaansa enduro- ja motocross-moottoripyörien tuotantoon. Lisäksi tehdas on jo julkaissut ensimmäiset kuvat sähkömoottoripyörän konseptimallista. Triumph toimii myös MotoGP-sarjan Moto2-luokan moottoritoimittajana, ja teki syksyllä kolmen vuoden jatkosopimuksen moottoritoimittajana.

Uusin numero