Triumph jatkaa kolme vuotta Moto2-luokan moottoritoimittajana

Kolmatta vuotta Moto2-luokan moottoritoimittajana oleva Triumph on ilmoittanut jatkavansa luokan moottoritoimittajana myös seuraavat kolme vuotta.

Silverstonen MotoGP-viikonloppu alkoi Triumphin ja Dornan yhteisellä lehdistötilaisuudella. Osapuolet ilmoittivat, että vuodesta 2019 Moto2-luokan moottoritoimittajana ollut Triumph on tehnyt kolmen vuoden jatkosopimuksen moottorien toimittamisesta kaikille Moto2-tiimeille.

Triumphin Moto2-moottori on kolmisylinterinen ja iskutilavuudeltaan 765 kuutiosenttimetriä. Se perustuu Street Triple RS -mallin moottoriin, joka pienin muutoksin ja perusmoottoria korkeammalla kierrosluvulla tuottaa Moto2-viritteisenä noin17 prosenttia enemmän tehoa kuin tuotantomallin 123-hevosvoimainen moottori. Kun Triumph tuli kaudeksi 2019 Moto2-luokan moottoritoimittajaksi, korvasi 765-kuutioinen rivikolmonen aikaisemmin käytössä olleet 600-kuutioiset Hondan rivineloset. Muutos tiesi huipputehon kasvua, mutta myös moottorin luonne muuttui kun Triumphin moottori tarjosi isomman iskutilavuuden turvin paremman väännön ala- ja keskikierroksilla. Triumphin aikana Moto2-luokassa onkin lyöty käytännössä kaikki aikaisemmat kierrosennätykset ja huippunopeutta Moto2-luokan pyörälle on mitattu parhaimmillaan 301,8 kilometriä tunnissa (Phillip Islandin radalla).

Triumphin tuotepäällikkö Steve Sargent (vas) ja Dorna Sportsin toimitusjohtaja Carlos Ezpeleta kättelevät sen merkiksi, että Triumph toimittaa yksinoikeudella Moto2-luokan moottorit myös seuraavat kolme vuotta.

Triumphin tuotepäällikkö Steve Sargent on tyytyväinen sekä tähänastiseen Moto2-yhteistyöhön että jatkosopimukseen.

-Moto2-luokka on osoittanut kolmisylinterisen moottorimme suorituskyvyn ja luotettavuuden. Olen iloinen saadessamme olla mukana vielä toiset kolme vuotta. Sekä kuljettajat että tiimit tulevat varmasti arvostamaan sitä, että olemme sitoutuneet jatkossa parantamaan moottoriemme suorituskykyä entisestään.

Dorna Sportsin toimitusjohtaja Carlos Ezpeleta vakuutti hänkin tyytyväisyyttä Triumph-yhteistyöhön.

-Ensimmäiset yhteiset vuotemme ovat olleet mahtava menestys. Erityisesti haluan kiittää Triumphia kovasta työstä pandemian aikana. Kaiken kaikkiaan olemme tyytyväisiä yhteistyöhön ja odotamme, että edessä on vielä kolme jännittävää yhteistä vuotta.

Uusin numero