Toteutuuko Ducatin mahtikäsky MotoGP-luokan MM-avauksessa?

Ducatin satelliittitiimeissä laukkaa iso lauma mustia hevosia, mutta suurimmat odotukset lepäävät luonnollisesti tehdastallin Andrea-kaksikon, eli Iannonen ja Dovizioson harteilla.

Ja nimenomaan tässä marssijärjestyksessä.

Valentino Rossin hyvä ystävä Iannone on lunastamassa Ducatilla kovaa kyytiä ykköskuljettajan roolia, kun taas Dovizioso saanee hyvästellä ainakin tehdastallin tämän kauden jälkeen.

Ducati työsti uuden GP16-pyöränsä terävään iskuun talvitesteissä. Urakka ei ole vielä valmis, mutta jokainen tietää tasan tarkkaan, että potentiaalissa löytyy – takuuvarmasti.

Ja sitä löytyi toki jo viime kaudellakin varsinkin juuri Losailin valaistulla radalla Qatarissa, jossa Dovizioso tuikkasi paalupaikalle. Kisan voittajaksi Yamahalla viiletti Rossi ja Dovizioso sekä Iannone täydensivät tyylipuhtaan italialaisen podiumtrion.

– Viime vuoden kisa oli mahtava ja silloin oli fantastista saavuttaa urani ensimmäinen MotoGP-luokan podiumsijoitus.  Muistot ovat Losailista ja hyviä ja uskon, että nyt ja tämän kauden sääntömuutosten myötä minulla on täydet mahdollisuudet voittoon. Odotan äärimmäisen tasaista kärkiryhmää sunnuntai-illan kisassa, pohjustaa Iannone.

Ducatin rata

Doviziosolle Losailin rata on mieluinen. Hiekkapölylle altis aavikkobaana on myös niin sanottu Ducatin rata.

– Losail on rata, josta MotoGP-pyörästä saadaan kaikki mahdollinen voima käyttöön. Rata on erittäin nopea ja lavea. Lisäksi iltaisin lämpötila on täydellinen kilvanajolle.

Kuninkuusluokan viimeistelytestit ajettiin samalla estradilla kaksi viikkoa sitten. Silloin nopein Ducati-kuljettaja oli hallitsevan maailmanmestarin, Yamahan Jorge Lorenzon takana toiseksi päätynyt Pramac-tiimin Scott Redding. Iannone oli kuudes ja Dovizioso kahdeksas 0,890 sekuntia täysin ylivoimaisesta Lorenzosta jääneenä.

– Meidän on oltava silti optimistisia, sillä talven yhdeksän testipäivän kuluessa vauhtimme koheni sessio sessiolta. Teimme hyvää työtä ja fiilikseni uuteen Desmosediciin on kohdallaan. Michelinin renkaiden kanssa riittää yhä töitä, mutta olen rentoutunut ja lähden luottavaisin mielin kauden ensimmäiseen GP-viikonvaihteeseen, pudottelee aikoinaan Hondalla kokemaansa kohteluun sydämistynyt Dovizioso ne kuuluisat pakolliset.

Qatarin pääkaupunki Dohan läheisyyteen rakentuneella Losailin radalla on mittaa 5,4 kilometriä. Losail tuli mukaan MM-sarjaan vuonna 2004 ja iltakisana Qatarin GP on ajettu kaudesta 2008 lähtien.

* Losailin radan MotoGP-luokan ennätykset:
Rataennätys: Casey Stoner, Ducati (2008) 1.55,153
Paalupaikkaennätys: Jorge Lorenzo, Yamaha (2008) 1.53,927
Huippunopeus: Marc Marquez, Honda (2015) 350.5 km/h
 

Uusin numero