”The Maniac” tykitti 345,4 km/h treeneissä – meneekö ME rikki Mugellossa?

Kyseistä ME:tä pitää hallussaan ”The Maniac”-lempinimeä tottela Ducatin Andrea Iannoe, joka tykitti kauden avanneessa Qatarin GP:ssä lukemat 351,2 km/h.

Mugello ei kuitenkaan kalpene Losailin valaistulle aavikkoradalle tässäkään mielessä, kunhan Toscanan aurinko tarjoilee ihanneolosuhteet kuninkuusluokan kuljettajille. Ja juuri tätä on näillä näkymin luvassa aika-ajopäiväksi lauantaiksi ja kisapäivälle sunnuntaille.

Mugellon huippunopeusennätys 350,8 on niin ikään Iannonen käsialaa viime vuodelta.

Ducatilta Suzukille ensi kaudeksi siirtyvä Iannone jatkoi miltei samaa tahtia Italian GP-viikonlopun avauspäivänä tänään: harjoitusten nopein ja sen päälle vielä kärkipaikka huippunopeustilastossa numeroin 345,4.

Ducatin tunnetusti voimakkaan moottorin puolesta puhuu edelleen se, että huippunopeuksien osalta ainoastaan Hondan Marc Marquez, sekä Suzukin Aleix Espargaro ja Maverick Vinales pystyivät hämmentämään perjantain kärkikymmenikköä.

Yamaha-kuljettajista kovimmat huiput kirjattiin kotiyleisön ehdottomalle suursuosikille Valentino Rossille, joka hiipui Iannonelle 9,8 km/h. Kierrosajoissa Rossi oli kuudenneksi kiireisin 0,644 sekuntia Iannonen takana.

Italian GP:n komeasti seitsemän kertaa putkeen vuosina 2002-2008 voittanut Rossi jos joku on oikea mies kuvailemaan Mugellon radan luonnetta.

– Täällä on aina vaikeaa. Mugello on yksi parhaista radoista, mutta se on myös erittäin vaativa ja pelottavakin. Rata on äärimmäisen nopea ja vaatii kuljettajalta paljon rohkeutta.

Rossilta murtui sääriluu rajun kaadon seurauksena vuoden 2010 Italian GP:ssä.

Uusin numero