Tatu Lauslehto epäonninen IDM-kauden alkajaisiksi

Kauden alku ei ole tosin luvannut hyvää järvenpääläiselle Triumph-kuskille, kun pienet tekniset viat ovat verottaneet roimasti miehen vauhtia.

– Viime viikonloppuna Oscherslebenin ensimmäinen kilpailu päättyi sähkövikaan kisan puolivälissä. Samassa ryhmässä ajanut kilpakumppani oli lopulta kahdeksas, joten aivan tyydyttävä sijoitus olisi ollut ajamalla saavutettavissa, Lauslehto kertoili.

– Sähkövika uusiutui toisen kilpailun warm-upissa, joka jäi kokonaan ajamatta. Paikansimme sähkövian, joten lähdin luottavaisena toiseen kilpailulähtöön.

– Tuuria ei vaan ollut vieläkään matkassa, kun joku tekninen vika pudotti selvästi pyörän huippunopeutta. Suorilla ei ollut mitään mahdollisuuksia muita vastaan, totesi sijalle 18 pudonnut Lauslehto.

Superstock -luokan hallitseva Suomen mestari satsaa siis IDM-sarjaan, jonka lisäksi Lauslehto ajaa muutamia SM-osakisoja.

– Ajan lähinnä testimielellä SM-kisoissa ja kalustona on meidän tiimin Triumph 675 -malli. Päätin jäädä sivuun vuoden alussa julkaistusta Suomen BMW-tiimistä, koska haluan panostaa täysillä kansainvälisissä kisoissa menestymiseen, Lauslehto järkeili.

– Kalustomme tulee tiistaina takaisin Saksasta. Sen jälkeen alamme selvittää teknisten ongelmien syitä. Toivottavasti pyörät saadaan kuntoon, että pääsen kilpailemaan ja testaamaan ensi viikonloppuna Jurvan SM-osakilpailussa.

Uusin numero