Tatu Lauslehdolla edessä vauhdikas kilpailukausi

Tuusulan Moottorikerhoa edustava Lauslehto kilpailee kaudella 2010 kahdessa kovatasoisessa sarjassa, kahdella eri pyörällä ja vieläpä kahdessa eri luokassa.

Entinen Euroopan mestari jatkaa Triumph 675 -pyörällä Saksan kansainvälisessä IDM-sarjassa sekä ajaa kotoisessa SM-sarjassa uudella BMW S1000RR -pyörällä.

– Nyt on kuskillakin uutta virtaa, kun on edessä kaksi erilaista haastetta, kaksi luokkaa ja kaksi eri pyörää, Lauslehto totesi.

– Viime vuosina olen kilpaillut molemmissa luokissa. Triumphilla ajan 600-kuutioisten Supersport-luokassa ja BMW:llä Suomen pääluokassa, Superbike-luokassa.

Saksan IDM-sarja alkaa huhtikuun lopulla. Sitä ennen Lauslehto lähtee oman tiiminsä kanssa Espanjaan testaamaan.

– Viime kausi jo näytti, että meillä oli Saksassa hyvä paketti valmiina. Vielä kun vähän pystymme parantamaan jollain osa-alueella, niin sitten yllämme varmasti kärjen vauhtiin, Lauslehto järkeili.

– Tarkoituksena on taistella voitoista IDM-sarjassa ja saavuttaa sarjapisteissä sijoitus kolmen joukosta. Viime vuonna olin parhaimmillani kisassa viides ja sarjapisteissä lopulta kahdeksas.

Kotimaan radoilla uusi tiimi, BMW Superbike Dealer Team, pestasi Lauslehdon riveihinsä SM-sarjan kilpailuihin.

Team toimii yhteistyössä BMW Suomen ja BMW:n Saksan kilpailuosastoa pyörittävän Alpha Racing kanssa.

– Teamin tavoitteena on Suomen mestaruus, joten minun täytyy kuljettajana taistella osakilpailujen voitoista. Suomessa kilpailukausi alkaa toukokuussa, Lauslehto päätti.

Uusin numero