Tarkkala tykitti ylivoimaisessa johdossa Päitsin yötauolle

Muut kärkikuljettajat eivät suostuneet nöyrtymään Tarkkalan ottamaan henkiseen yliotteeseen, mutta ajamalla Beta-kuljettajaa oli mahdoton saada kiinni Auttoisten jälkeen.

Päivän kahdeksannella pätkällä Tarkkala latasi kelloon 45 sekuntia nopeamman pohja-ajan.

Kovavauhtisilla maastokokeilla kaikki sortuivat pieniin virheisiin, mutta erityisesti Tarkkala osasi lukea reittiä sekunteja säästävästi. Pyörän painon kestävä kantohanki sekä kivikova ja leveä ajoura hyödytti niitä, joilla taidot, rohkeus ja ajosilmä toimivat parhaiten.

Ennakkosuosikkeihin lukeutuva Eemil Pohjola kesti pitkän ja rankan päivän paineet hyvin ja säilytti asemansa yleiskilpailun toisena. Viime vuoden mestari Antti Hellsten on myös ottanut tukevan kiinnityksen palkintopallisijaan.

Päijänneajosta jaetaan kahdet SM-pisteet. Lauantain luokkavoittajia olivat E1-luokassa Hellsten, E2-luokassa Pohjola ja isoimmassa E3-luokassa Tarkkala.

Tarkkalaa ei oteta
ajamalla kiinni

Tarkkala oli syystäkin tyytyväinen lauantain esitykseensä.

– Huomenna jatketaan. Tämä päivä meni hyvin ja näytti kulkevan vielä illallakin. Yleensä se on niin, että kun kulkee, niin silloin kulkee. Pysyi mielikin virkeänä koko päivän. Ainoa mikä harmittaa on reittien merkkaus. Nyt monella pätkällä piti tsekkailla missä reitti kulkee, Tarkkala tuskaili lumettoman maaston haasteita.

Pohjola lähtee tekemään ehjää suoritusta sunnuntaina.

– En kokenut mitään ennakkosuosikin paineita. Hyvin päivä meni ja yritin ajaa Tarkkalaa kiinni. Tuli kaatuiltua paljon, erityisesti Haapajoella ja Petäjävedellä satutin sormia. Pimeillä pätkillä sormet alkoivat taas toimia. Tänään luokkavoitto oli tärkein, mutta kivahan se on aamulla lähteä hyvistä asemista. Yritän pysyä sunnuntaina pystyssä”.

Hellsten hämmästeli Tarkkalan huimistelua.

– Viime viikonloppuna tärskyn saanut rintalihas ja oikea lapaluu ovat vähän vihoitelleet, ja sitä kautta on mielialakin vaihdellut. Suhteellisen virheettömästi pystyin tänään ajamaan. Makella (Tarkkala) on tänään ollut aika hurja kyyti. Jos jatkaa samaa aamulla, niin vaikea on ottaa kiinni.

Sunnuntaina kuljettajat ajavat 11 maastokoetta ja saapuvat maaliin Vuosaaren satamaan noin klo 16. Yleiskilpailun tulokseen lasketaan kaikkien 29 maastokokeen tulokset.

Yleiskilpailun kärki 18/29:
  1. Tarkkala Marko
  2. Pohjola Eemil 03:36,67
  3. Hellsten Antti 03:51,52
  4. Nikander Roni 05:34,08
  5. Mattila Jari 06:06,59
  6. Tamminen Mika 07:19,69
  7. Himmanen Henri 08:35,56
  8. Savo Matias 10:01,63
  9. Tuominen Joni 10:05,56
10. Kaivolainen Joni 11:08,87

Täydelliset tulokset:
http://fin-enduro.com/tulokset/paitsi15/

Uusin numero