Tämä mies aikoo järjestää järkytyksiä MotoGP-luokassa

Yamahan Tech3-tiimissä kilpailevan Smithin puheet kovista päänahoista eivät ole ylenpalttista uhoa, eivätkä toisaalta tuulesta temmattujakaan.

Kuninkuusluokan pakka on tavallaan täysin avoin kauteen lähdettäessä, sillä uudistukset – Michelin renkaat ja kaikille yhtenäinen moottorinohjausjärjestelmä – tarjoavat haastajille herkullisen yllätysmomentin.

Esimerkiksi Hondan tehdastiimin taholta on annettu ymmärtää, että he eivät ole täysin valmiina MM-avaukseen uuden elektroniikan ja sen tuomien säätöongelmien vuoksi.

Parhaan satelliittitiimin kuljettajan tittelin päätavoitteekseen asettanut Smith korostaa, että iskun paikka sijoittuu nimenomaan alkukauteen.

– Voitto on mahdollista ehkä kauden viidessä ensimmäisessä kisassa. Sen jälkeen se tulee olemaan paljon vaikeampaa, kun tehdastiimien kaverit saavat uusia juttuja pyöriinsä, Smith toteaa Autosportille.

– Tahdon voittaa ja tulen tekemään kaikkeni sen eteen. Haluan osoittaa, että pystyn ajamaan tasavertaisista tehtaan kavereiden kanssa, jatkaa myös ensi kauden työpaikastaan taisteleva Smith.

Smith on kiinnostunut
myös paikasta KTM:llä

Näillä näkymin Yamahalla tiensä päähän tuleva Smith on vahvistanut, että myös häntä kiinnostaa mahdollisuus kilpailla kaudella 2017 MotoGP-luokkaan paluun tekevän KTM:n riveissä.

– Silmät on pidettävä auki ja kaikkiin mahdollisuuksiin on tartuttava terävästi. KTM on houkutteleva vaihtoehto, britti muotoilee.

Smith päätyi viime vuoden MM-sarjassa parhaana satelliittitiimin kuljettajana kuudenneksi. Taakse jäi muun muassa Ducatin tehdastiimin italialainen Andrea Dovizioso.

Smith tietää tasan tarkkaan, että myös Ducati tulee olemaan alkavalla kaudella kivikovassa voittoiskussa. Ducatin viimeisin MM-osakilpailuvoitto on jo niinkin kaukaa kuin vuodelta 2010.

– Luvassa on tasaisempaa ja aiempaa yllätyksellisempää. Uskon, että uudet renkaat ja elektroniikka muuttavat koko MotoGP-luokan luonteen, Smith vinkkaa.

MotoGP-luokan ensimmäiset vapaat harjoitukset käynnistyvät Losailin valaistulla radalla torstaina klo 18.55. MotoGP ajaa torstaina vain yhden treenin. Moto2- ja Moto3-luokkien torstain ohjelmassa on kaksi sessiota.
 

Uusin numero