Tältä näyttää Aprilian kauden 2019 MotoGP-pyörä


Aprilia julkaisi virallisesti tämän vuoden MotoGP-pyöränsä, joka kantaa nimeä 2019 RS-GP.

Aprilian MotoGP-kausi alkaa muutosten tuulten puhaltaessa. Uuden värityksen ja teknisen kehityksen lisäksi tiimi sai uudeksi kuljettajakseen italialaisen Andrea Iannonen. Toisena kuljettajana jatkaa Aleix Espargaro ja uutena testikuljettajana tiimiin liittyi Bradley Smith.

Henkilöstöpuolellakin on tapahtunut muutoksia. Aprilia Racingin uutena toimitusjohtajana on nyt Massimo Rivola.
– Vaikka ensimmäiset testit menivät hyvin niin on vaarallista asettaa kovin tarkkoja tavoitteita ennen kuin kausi on edes alkanut, muotoilee Rivola varovasti Aprilian alkavaa kautta.

Aleix Espargaron tekninen ryhmä on uudistunut radikaalisti, kun ryhmän päällikkönä toiminut Marcus Eschenbacher yhdessä suomalaisen Eki Siukolan kanssa vaihtoi viime kauden päätteeksi Aprilialta KTM:n tehdastiimiin.

Aleix Espargaro on varovaisen toiveikas sanoissaan ensimmäisten MotoGP-testien jälkeen.
– Pyörä oli nopea ja tuntui hyvältä. Lisäksi oli koko ajan tunne, että pyörässä on potentiaalia vieläkin parempaan, mikä on tietysti hyvä asia.

Andrea Iannone puolestaan on uudessa tilanteessa liittyessään italialaiseen tiimiin.
– Italialaiskuljettajana italialaisessa tiimissä tarkoittaa tietysti melkoisia paineita.

Testikuski Bradley Smithille on lupailtu muutamia villin kortin kisoja, mikä tarkoittaa Aprilialle selvää hyppäystä eteenpäin. Ikinä ennen ei ole nähty kolmea tehdas-Apriliaa samaan aikaan lähtöviivalla.

Uusin numero