Tallikaveri ihmettelee: “Luulin että Valentino Rossin kanssa tulisi vaikeuksia”

Vinales kertoo AS:lle odottaneensa enemmän konflikteja kuljettajien välille. Varsinkin, kun Rossi on jo voittanut lajissa kaiken mahdollisen, mutta nuori haastaja Vinales oli koko ajan edellä lähes koko kauden – niin myös MM-pisteissä lukemin 230-208.

”Rehellisesti sanottuna kuvittelin, että kun tulen nuorena kuljettajana tiimiin, olisi elo suuren Valentino Rossin rinnalla paljon hankalampaa”, Vinales sanoo.

Yhteistyö sujui kuitenkin läpi kauden sujuvasti.

”Kaikki lähti heti käyntiin positiivisessa hengessä ja se sama henki jatkui läpi kauden. Kunnioitamme toisiamme erittäin paljon, mikä on todella tärkeä asia.”

Jotkut asiantuntijat epäilivät, että Yamaha teki kauden aikana töitä enemmän Rossin kuin Vinalesin pyörän saamiseksi kilpailukykyiseksi. Vinales ei kokenut niin.

”Kun pyörä toimi, se toimi molemmilla. Olimme hyviä samoissa kilpailuissa, niin myös molemmat huonoja, kun pyörä ei toiminut. Yamaha antoi kaiken tukensa minulle viime kaudella heti alusta asti, eikä se muuttunut kauden aikana miksikään. Sain täysin tasavertaisen kohtelun Valentinon kanssa”, Vinales vakuuttaa.
 

Uusin numero