Takaa-ajettu Lorenzo pitää tiukasti kiinni kruunustaan

Lorenzo tosin tietää tasan tarkkaan, että molempien mahdollinen uusiminen tulee olemaan alkavalla kaudella kenties kovemman työn takana kuin aikoihin.

– Haluan tietenkin säilyttää kruununi, mutta se tulee olemaan taatusti vaikeaa. Tänä vuonna meillä on koossa mahtavia kuljettajia, Lorenzo viittaa Qatarissa tallikaverinsa Valentino Rossin, sekä Hondan Dani Pedrosan ja Marc Marquezin puoleen.

– Olen yllättynyt Marquezin vauhdista ja samassa mielessä osittain myös Valentinon vahvasta paluusta Yamahalle. Dani puolestaan oli vahva jo viime kauden jälkimmäisellä puoliskolla. Taistelu tulee olemaan äärimmäisen kovaa ensimmäisestä kisasta lähtien, mutta olen valmis siihen, julistaa Lorenzo.

Lorenzo jätti jälkeensä onnistuneen testikauden.

– Olen innoissani saadessani aloittaa jälleen kauden täällä Qatarissa. Vauhtini oli hyvällä tasolla talvitesteissä ja olen tyytyväinen suoritukseni. Toki meillä on yhä parannettavaa muutamalla osa-alueella, Lorenzo sanoo yksilöimättä pyörän kiihtyvyyttä.

– Emme ole kuitenkaan mitenkään huonossa tilanteessa kilpailijoihimme nähden.

Lorenzo voitti viime vuonna MM-avauksen kahdeksan kymmenyksen erolla Pedrosaan. Järjestys säilyi sarjassa samana kauden loppuun asti, kun Pedrosan silloinen tallikaveri Casey Stoner kärsi loukkaantumisista.

– Losailissa on aina pidon kanssa vaikeuksia tuon hiekkapölyn vuoksi ja siksi tämä on erittäin vaativa viikonloppu myös renkaiden osalta. Olen kuitenkin täydessä terässä ja odotan jo nyt malttamattomana päästä käynnistämään työt torstaina radalla, Lorenzo kertoi neljälle ajopäivälle jakautuvan Qatarin GP:n aattona.

Rossi haluaa heti podiumille

Intoa täynnä oleva Rossi vaikuttaa hänkin miltei malttamattomalta.

– Tietenkin sitä on joka vuosi hieman hermostunut ensimmäisen kilpailun alla, mutta se on normaali fiilis. Tuskin maltan odottaa torstain ensimmäisiä harjoituksia ja sunnuntain kisailtaa. Avauskisassa on ehdottomasti tärkeintä välttää virheet ja saada kokoon hyvät pisteet.

Rossista huokuu huojentuneisuus.

Oikeastaan suurin painolasti putosi harteilta jo talvikauden ensimmäisellä testijaksolla Malesiassa, jossa Rossi osoitti kuuluvansa edelleen kuninkuusluokan ehdottomaan eliittiin Ducati-kompuroinnin jäljiltä.

– Olen erittäin tyytyväinen testikaudella tekemäämme työhön. Olin nopea, kaikki toimi hyvin ja meillä on riittävän kilpailukykyinen pyörä taisteluun podiumsijoituksista.

Rossi kilpaili Yamahalla Losailin 5,4 kilometrin mittaisella radalla viimeksi vuonna 2010. Silloin hän ajoi ykköseksi sekunnin erolla Lorenzoon.

– Olen kokenut Losailin radan aina hieman hankalaksi, mutta testien perusteella M1 vaikuttaa pyörältä, jolla on eväät menestyä millä radalla tahansa. Haluan yltää kauden ensimmäisessä kisassa podiumille. Se on tavoitteeni, linjaa Rossi.

MotoGP-luokan ennätyksiä Losailin radalla:
Rataennätys: Casey Stoner Australia, Ducati (2008) 1.55,153
Paalupaikkaennätys: Jorge Lorenzo Espanja, Yamaha (2008) 1.53,927
Huippunopeus: Hector Barbera Espanja, Ducati (2012) 342.3 km/h
 

Uusin numero