Svärd uusi Suomen mestaruutensa U20-luokassa

Toinen Kytönen Motorsport-kuljettaja Roni Kytönen lähti kilpailuun pistesarake tyhjänä sillä Husqvarna-kuljettaja joutui keskeyttämään avauskilpailun ja toinen osakilpailu jäi väliin motocrossin SM-osakilpailun vuoksi.

Tohmajärvellä päivä käynnistyi Hermanni Haljalan johdolla, mutta ensimmäisten pätkien kaatumisten jälkeen Roni Kytönen sai rytmistä kiinni ja nousi kilpailun kärkeen neljännellä erikoiskokeella. Svärd aloitti niin ikään tahmeasti ja lähti kiipeämään kohti kärkeä kuudennelta sijalta. Kytönen Motorsport kaksikko paransi päivän mittaan vauhtiaan ja lopulta Roni Kytönen ajoi ajoi U20-luokan SM-osakilpailu voittoon. Hugo Svärd nousi kolmanneksi ja voitti U20-luokan Suomen mestaruuden. Svärd on myös viime vuoden U20 Suomen mestari, joten Husqvarna-kuljettaja otti näin toisen mestaruuden putkeen luokassa.
– Ensimmäisellä pätkällä kaaduin kolme kertaa, toisella otin vähän rauhallisemmin, mutta sen jälkeen aloin ajamaan taas omaa ajoani ja hyvin kulki, päivän voittaja Kytönen kertoi.
Tavoite oli ajaa tasaisesti ja hölmöilemättä. Voitto oli myös tavoitteena, mutta siihen en pystynyt, tuore Suomen mestari Hugo Svärd kertoi.

Yleiskilpailussa voittoon Tohmajärvellä ajoi Eero Remes. Roni Kytönen oli toinen ja Hugo Svärd neljäs. Seuraavaksi Kytönen Motorsport- tiimi kilpailee ensi viikonloppuna Alavudella SM-motocross sarjan viidennessä osakilpailussa.

U20 tulokset:
1. Roni Kytönen
2. Peetu Juupaluoma +01:37
3. Hugo Svärd +02:15

U20 SM-pisteet:
1. Hugo Svärd61
2. Antti Ahtila 51
3. Peetu Juupaluoma 49
6. Roni Kytönen25
 

Uusin numero