Supermoto SM-finaali Hyvinkäällä 25.8.2012

Kilpailupaikkana toimii Hyvinkään Vauhtipuisto, mutta poikkeuksellisesti sen mikroautoradan puoli. Kilpailuluokkia ajetaan kaksi. S1 on SM-luokka kuutiotilavuudeltaan alle 450cc 4-tahti ja alle 250cc 2-tahti, sekä kansallinen Open, jossa kuutiotilavuus on maksimissaan 750cc.

Hyvinkään Vauhtipuistoon on kahden kesän aikana rakennettu kansainvälisen tason supermoto-rata. Vastaavanlaista rataa saa myös maailmalta hakea, sillä radan soraosuuksiin on todella panostettu ja asfalttiosuus seuraa käytössä olevaa mikroautorataa.

Rata on teknisesti vaikea ajaa erilaisten mutkien ja haastavien soraosuuksien takia. Radan hiekkaosuuksista löytyy kallistettuja mutkia niin pehmeällä kuin kovallakin pohjalla, pehmeä hiekka suora, pari pattisuoraa ja muutama isompi pöytähyppyri.

Rataa ovat olleet rakentamassa ja suunnittelemassa Ari Åstedt ja Sami Örn. Kummatkin lajin kilpakuljettajia ja Åstedt on myös yksi Suomen supermoton huippukuljettajista.

Suomen kärki kuljettajat taistelevat viimeisistä jaossa olevista SM-pisteistä, joten päivästä tulee takuuvarmasti tapahtumarikas.

Laji ei ole sieltä tylsimmästä päästä, vaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita on luvassa aivan varmasti. Lisäksi kilpailun kulkua on helppo seurata radan reunalta, sillä koko radan näkee yhdestä paikasta. Vain paikan päällä voi tuntea pyörien voiman, äänet ja nähdä kuljettajien monipuolisen ajotaidon niin soralla kuin asfaltilla.

Hyvinkään Supermoto-rata sijaitsee alle tunnin ajomatkan päästä Helsingin keskustasta, osoite Hikiäntie 1507, 05820 Hyvinkää. Kilpailuerät starttaavat klo 13.00.

Uusin numero