Superbike-mestari ei ole taikauskoinen: numero 1 ylpeänä pyörään

Ranskalainen Sylvain Guintoli, 32, viiletti viime kaudella Superbike-luokan maailmanmestariksi Aprilialla, josta hän siirtyi Hondalle ja hollantilaisen Michael van der Markin, 22, tiimikaveriksi.

Hollannista käsin operoiva Pata Honda-tiimi julkisti alkavan kauden värityksensä Veronassa, jossa Guintolin CBR1000RR-pyörässä komeili numero 1 ja Van der Markilla puolestaan 60.

– Numero 1:n tuominen uuteen tiimiin on todellakin iso juttu, sillä sellaista ei tapahdu kovinkaan usein. Sillä on minulle samalla myös symbolinen merkitys, koska lähden tavoittelemaan toista titteliä erilaisella pyörällä, kertoi Guintoli.

– Kannan ykkösnumeroa ehdottomasti ylpeydellä ja olen motivoitunut ottamaan muiden haasteen vastaan. Olen nyt tiimissä, joka haluaa sitä (mestaruutta) tosi kuumeisesti, alleviivaa Guintoli.

Guintolin entinen työnantaja Aprilia jatkaa Superbike-luokassa, mutta tästä eteenpäin panostus on siirretty toiselle taholle, eli paluuseen MotoGP-luokkaan.

Pata Honda-tiimin viime viikon testijakso mureni käytännössä pipariksi sateisen ja viileän sään vuoksi. Alkavalla viikolla tilanne pyritään paikkaamaan Jerezissä, jos kelit sen suinkin sallivat.

Superbike-luokan MM-sarja jyrähtää käyntiin 22. helmikuuta Phillip Islandin radalla Australiassa.
 

Uusin numero