Superbike-luokan mestarin nimi vaihtuu?

Ratamoottorirpyöräilyn Superbike-luokan SM-avauksessa ei nähdä viime kauden mestari Niko Mäkistä, mikä lisää todennäköisyyttä että mestarin nimi saattaa tänä vuonna vaihtua.

Ratamoottoripyöräilyn SM-sarja starttaa Alastaron radalla ensi viikonloppuna eli 20.-21.5.2023. Kilpailutapahtumassa nähdään sekä kaksi- että nelipyöräisiä, sillä se toteutetaan yhteisesti Circuit Racingin SM-sarjan ja FRC-sarjan kanssa. Viivalla nähdään yhteensä 150 kilpailijaa. Nelipyöräisistä mukana ovat FRC:n luokat TCR Finland yhdessä The Gran Turismon kanssa, V1600 sekä Legends ja lisäksi viikonlopun aikana kilpaillaan Porsche Sprint Challengessa. Kaksipyöräisissä radalla nähdään Circuit Racing SM:n luokat Superstock 600 ja Superbike, sekä kansallisina luokkina uudet OPEN 600 / 1000 luokat ja kaikki junioriluokat MiniGP, OHVALE ja Moto5 omassa lähdössään.

Ennakkoon ilmoittautuneita kilpailijoita Superbike-luokkaan on tullut mukavasti ja valitettavasti ilmoittautuneiden listalta ei löydy vuosien -21 / -22 Suomen Mestarin, Niko Mäkisen nimeä.

Nikoa ei tulla näkemään kauden avauksessa, ja syynä tähän ovat haasteet työelämän ja harrastuksen yhdistämisessä. Kilpailemista pitää tehdä täydellä keskittymisellä ja valmistautumisella ja kun se ei tänä keväänä onnistunut, jättää Niko kauden avauksen suosiolla väliin. Toivotaan, että Nikon nimi löytyy vielä kauden aikana osallistujalistoista.

Eeki Kuparinen tekee paluun tauon jälkeen ja tulee haastamaan Superbike-luokan viime vuosien kärkinimet, Peter Palorannan ja Magnus Collinin, muun muassa.

Superstock 600-luokkaan ilmoittautumisia on tullut hieman odotettua vähemmän, mutta mukana on kuitenkin koko viime kauden kärkikasti taistelemassa arvokkaista SM-pisteistä viime kauden mestarin Niko Lehtirannan johdolla.

OPEN 600 / 1000. Tässä uudessa luokkajaossa kilpailijoita on mukana mukava määrä ja lähtö toteutetaan yhteislähtönä.

Junioriluokkiin on tullut mukavasti ilmoittautuneita ja radalla riittää varmasti säpinää kun nämä nuoret huimapäät taistelevat omista pisteistään ja sijoituksistaan.

MiniGP-luokkaan ei ennakkoon ole tullut ilmoittautuneita, johtuen pitkälti siitä, että kilpailijat ovat vaihtaneet hieman luokkia ja löytyvät nyt OHVALE tai Moto5 luokkien listoilta.

Kilpailun vapaat harjoitukset ajetaan luokittain perjantaina kello 10 – 19 välisenä aikana. Aika-ajot ajetaan luokittain lauantaina 9:00 – 12:10, ja kilpailulähdöt alkavat kello 12:30. Sunnuntai aloitetaan Legends Harrastesarjan aika-ajoilla kello 10:00, ja kilpailulähdöt alkavat kello 12:30 ja päättyvät päivän viimeiseen lähtöön kello 18:20. Kilpailun lehdistökeskus sijaitsee FlyinFinn motorhomella, joka sijaitsee radan varikkoalueella. Lehdistökeskuksen aukioloajat ovat perjantai 18-21, lauantai 8-19, sunnuntai 8.30-19.

Finnish Racing Championshipin kaikki osakilpailut näytetään livelähetyksinä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalla. Koostelähetys viikonlopun tapahtumista näytetään CMore-kanavalla sekä Cmore Plus -suoratoistopalvelussa kilpailun jälkeisen viikon sunnuntaina. 

AUTOLUOKAT

TCR x TGT tuovat uutta jännitystä

TCR-autoja nähdään lähtöviivalla kolme kappaletta. V8 Thunder -luokan C63 AMG:stä Volkswagen Golf GTI TCR:än vaihtanut Mika Mäkinen (HyUA) tuo American Car Showssakin nähdyn sinivalkoisen kilpurinsa viivalle. Haastajaksi ovat ilmoittautuneet isä-poikakaksikko John K. (KokUA) ja Emil Westman (KokUA) Seat Leon Cuprillaan. TGT-luokkaa edustavat Vesa Mäkelä (KysUA) sekä Petri Ortju (TamUA) V8 Thunder -luokan autoillaan sekä Turo Levänen (PRCF)ja Raimo Niemi (PRCF) Porsche GT3 Cup -autoilla. Valkoisen Cupra Leon TCR -auton ratin takaa tuttu Harri Tepponen ei päässyt paikalle Alastaron avausosakilpailuun, mutta järjestää avoimen testi- ja harjoituspäivän Kymiringillä 24.5. 

V1600-luokassa luvassa tiukkaa taistelua

V1600 -luokan SM-kauden avauksessa kilpailijoita on kuusitoista. Luokan puolustava mestari Simo Rauhala (TamUA) on viivalla totuttuun tapaan Mini One -autollaan. Myös viime vuoden hopeamitalisti Oscar Dahlbacka (NSB-86)sekä viime kaudella tiukan väännön päätteksi mitalisijojen ulkopuolelle jäänyt Martina Backfält (NSB-86) lähtevät metsästämään runsasta pistesaldoa avauskilpailusta.  

Legendseissä valtava osanotto

Lukumäärältään suurimmassa luokassa, Legendsien mestaruussarjassa, SM-pisteistä Alastarolla ajaa peräti 45 kuljettajaa, jonka lisäksi harrastesarjaan kuljettajia on ilmoittautunut 13 kappaletta. Mestaruuttaan lähtee puolustamaan Henri Tuomaala (HyUA), joka nähdään viikonlopun aikana myös Porschen ratissa. Painetta Tuomaalalle antavat muun muassa Legends Cars Finland Ry:n puheenjohtaja ja pitkän linjan kilpa-autoilija Juha Nisula (EPUA), vuoden 2019 V1600-luokan Suomen mestari Sami Talvitie (AUA), kolminkertainen Pohjois-Euroopan ja kaksinkertainen Suomen V8 Thunder -luokan mestari Toni Lähteenmäki (AMM) sekä e-urheilussa talven aikana nimeään tehnyt nuori lupaus Tatu Siipola (TamUA).

Moottoripyöräluokkiin ilmoittautuneet:

Uusin numero