Superbike-kuski Patronen leikkauspöydälle

– Valterin oikean käden kämmenen päällä olevat luut ovat lähes irti. Edessä on väistämätön leikkaus. Mitään riskejä ei ole varaa ottaa, eli mies palaa radalle vasta sitten, kun hän on toipunut täyteen kuntoon, korostaa Motomarket Racingin tiimipäällikkö Esko Kuparinen.

Superbiken EM-sarjassa ensimmäistä kauttaan kilpaileva Patronen teloi kätensä Valenciassa ajetun avausosakilpailun ensimmäisessä aika-ajossa. Valencian kisaviikonloppu päättyi BMW-kuski Patrosen osalta siihen.

– Se vamma ehtikin jo luutua hyvin, kun käsi oli viisi viikkoa kipsissä. Kipsiä poistettaessa kuitenkin ilmeni, että myös kämmenen luita pitää korjailla, kertoo Kuparinen.

Patronen päätti kuitenkin palata sitkeästi radalle ja kokeilla tositoimissa käden kuntoa toukokuun viimeisenä viikonvaihteena Aragonissa. Hän tekikin toipilaana kovan suorituksen ajamalla kauden toisen osakilpailun molemmissa kisaerissä pisteille sijoituksin 14 ja 15.

Suomalaisilla on Patrosen poissaolosta huolimatta kolmen kuljettajan edustus Barcelonassa sunnuntaina ajettavassa Superbike-luokan kisassa.

Montmelon F1-profiiliin muokattua rataa kiertävät sarjan suomalaiset vakiokuljettajat, Kawasakia käskyttävä Patrosen tiimikaveri Eeki Kuparinen, sekä Team Leopard Yamaha Stratosin väreissä kisaavat Niko Mäkinen ja Mika Höglund.

Uusin numero