Suomi viides MM-maaradalla

Suomi ajoi viime vuonna historiallisesti pronssille ja oli puolustamassa mitalia joukkueella, jossa ajoivat Aki-Pekka ja Jesse Mustonen, Aarni Heikkilä, sekä Rene Lehtinen.

Tiukan kilvanajon jälkeen Suomi jäi tämän vuoden finaalissa viidenneksi 31 pisteellään. Suomalaisittain pisteiden kerääminen jäi Mustosten veljesten harteille Jessen ajaessa 16 pistettä ja Aki-Pekan kerätessä 14 pistettä.

Rene Lehtinen ajoi kahdesta erästään pisteen ja Aarni Heikkilä jäi kahdesta ajamastaan erästään pisteittä. Joukkueenjohtaja Tomi Nevanperä kommentoi suojattiensa kilpailua seuraavasti:

– Kaikkemme tänään yritettiin, mutta ei vaan riittänyt tällä kertaa parempaan. Meidän alku oli huono ja lisäksi kärsimme teknisistä ongelmista. Tämän tason kilpailussa, jos kaikki ei mene aivan nappiin niin sijoitus tippuu äkkiä.

Kilpailun voittoon ajoi 46 pisteellä Hollanti, Jannick de Jong keräsi 18, Theo Pijper 13 ja Dirk Factory 15 pistettä.

Hopealle ajanut Saksa hävisi ainoastaan kaksi pistettä voittajille. Saksan ja kilpailun paras pistemies oli Martin Smolinski 23 pisteellä.

Tshekki ajoi pronssille häviten kaksi pistettä Saksalle.