Suomeen myönnetty motocrossin MM-osakilpailu jäänee ajamatta

– Pientä toivonkipinää on toki vielä olemassa ja lopullinen päätös asian osalta tehdään ensi viikolla. Tällä hetkellä todennäköisimmiltä vaihtoehdolta vaikuttaa kuitenkin ikävä kyllä se, että Suomessa ei nähdä vuonna 2012 tuota MM-osakilpailua. Jos näin käy, niin teemme asian tiettäväksi viimeistään 30. joulukuuta kansainväliselle moottoriliitolle FIM:lle ja sarjan promoottorille Youhtstreamille, kertoo moottoriliiton toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist.

Vantaa ei enää järjestä

Vantaan Moottorikerho on isännöinyt myös taloudellisesti vaativaa MX3-luokan MM-osakilpailua viimeiset kolme vuotta Lavangon radalla.

– Tänään iltapäivällä varmistui lopullisesti, että Vantaan Moottorikerho ei lähde enää järjestämään MM-osakilpailua. Tämä merkitsee samalla myös sitä, että junioreiden 85- ja 65-kuutioisten EM:ää ei ajeta Vantaalla, toteaa Ljungqvist.

Vantaa omaa tällä hetkellä ainoana ratana Suomessa lisenssin, joka oikeuttaa MM-osakilpailun järjestämisen. Ljungqvistin mukaan vastaavan lisenssin saaminen vielä tässä vaiheessa ei kuitenkaan tuottaisi ongelmia, jos muita halukkaita MM-kisajärjestäjiä ilmenisi.

– Järjestelmä on joustava ja meillä on olemassa hyvät suhteet FIM:n sekä Youhtstreamin suuntaan. Supercrossissa mukavasti yleisöä kerännyt Hyvinkää, sekä Heinola ja vaikkapa Siilinjärvi voisivat olla potentiaalisia vaihtoehtoja. Tosin Heinolassa ajetaan enduron MM-osakilpailu syyskuun alussa, muistuttaa Ljungqvist.

MX3-luokan MM-kalenteriin on merkitty kaudeksi 2012 yhteensä 13 osakilpailua. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin kalenteri saattaa elää vielä melkoisestikin.

Ensimmäinen osakilpailu ajetaan 9. huhtikuuta Hollannin Valkenswaardissa. Antti Pyrhönen on ilmoittanut tavoitteekseen MX3-luokan maailmanmestaruuden.
 

Uusin numero