Suomalaisväriä maailman kärjessä – ratamoottoripyöräilyn superviikonloppu pärähti käyntiin

Niki Tuuli #66, Kallio Racing
Tulevana viikonloppuna ajetaan sekä MotoGP- että WSBK-sarjan MM-osakilpailut. Suomalaisväriä nähdään molemmissa, sekä radalla että taustajoukoissa.

MotoGP-karavaani on siirtynyt Australian vaikealle Phillip Islandin radalle, jossa perjantain FP1- ja FP2 -harjoitukset on jo ajettu.
MotoGP-luokan perjantain harjoituksissa Marc Marquez ajoi kakkoseksi jääden Aleix Espargaron kärkiajalle 0.005 sekuntia.
MotoGP-luokan kärjessä nähtiin häivähdys sinivalkoista väriä, sillä ykköseksi ajaneen Aleix Espargaron Aprilia-tiimissä datatietoudesta vastaa Suomen Eki Siukola. Suomalaisia tietysti kiinnostaa Mika Kallion edustaman KTM-tiimin kisakuljettajien edesottamukset. Pol Espargaro oli perjantain treenien kymmenes vain 0.5 sekuntia kärjestä ja Bradley Smith paineli 14. sijalle jääden kärkiajasta hänkin vain 0.8 sekuntia. Mihin olisikaan yltänyt Smithiä selvästi nopeampi Mika Kallio?

Moto2- ja Moto3-luokissa huomio kiinnittyy suomalaistalli Red Bull KTM Ajon kuljettajiin. Moto2-luokassa Miguel Oliveira oli Ajon tiimin kuljettajista nopeampi yltäen hienosti neljänneksi. Brad Binderin sijoitus perjantain treeneissä 15.

Moto3-luokan Bo Bendsneyder vastasi perjantaina Ajon tiimin parhaimmasta sijoituksesta ajamalla kolmanneksi. Tiimikaveri Niccolo Antonelli puolestaan oli 13. Peugeot MC Saxoprint -tallin kuljettaja Patrik Pulkkisen sijoitus perjantaina oli 28.

WSBK:t kilpailevat Jerezissä

World Superbike -luokan tämän viikonlopun kilpailu ajetaan Espanjan Jerezissä. Superbike- ja Supersport-luokkien MM-osakilpailun lisäksi ajetaan myös STK 1000 -luokan kisa, jossa villillä kortilla on mukana Suomen ja Turun Eeki Kuparinen.

Ensimmäiset harjoitukset on Jerezissäkin jo ajettu. Kuparinen haki tuntumaa rataan ja löytyy tulosluettelon riviltä 31. Siitä on hyvä jatkaa ja parantaa sijoitusta viikonlopun kuluessa. Superbike-luokassa jo mestaruuden varmistanut Jonathan Rea jatkaa luokan dominointia ja ajoi ensimmäisten treenien ykköseksi ajalla 1.40,3

Suomalaisittain kiinnostava luokka on Supersport, jossa Kallio Racingin molemmat kuljettajat, Niki Tuuli ja Sheridan Morais, pystyvät taistelemaan voitosta. Ensimmäisissä harjoituksissa Tuuli ajoi viidenneksi ja tallikaveri Morais sijalle 11. Kärjessä on tiukkaa, sillä niukasti kymppikärjen ulkopuolelle jääneen Moraisin ero kärkeen oli tasan sekunti.

Kallio Racing kilpailee myös SSP 300 -luokassa kuljettajanaan Kimi Patova. Ensimmäisissä harjoituksissa Patova ajoi sijalle 30.